Bedrijven nemen steeds vaker termen als duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijk in de mond om hun klanten te laten zien hoe goed ze wel niet bezig zijn. Het is een manier van communiceren die de laatste jaren zeer populair is geworden. Het is begrijpelijk, aangezien dit in de maatschappij ook steeds meer een onderwerp van gesprek is geworden. We moeten allemaal aan onze planeet denken. Duurzaamheid kan zich afspelen op verschillende vlakken binnen het bedrijfsleven. We bespreken graag een paar nieuwe trends. 

Duurzame pennen met een mooi logo: Jouw logo

Een relatiegeschenk is erg mooi om weg te geven. Een relatiegeschenk wat veel wordt weggegeven is de pen. Maar zijn pennen nou wel zo duurzaam en hoe kom ik hiermee over op mijn klanten? Een pen van bamboe is duurzaam, mooi en ziet er luxueus uit. Ook is het mogelijk om jouw logo hierop te laten printen. Een mooi en vooral duurzaam stukje promotiemateriaal dus.

Stof of plastic?

Het is goed om gebruik te maken van stoffen tassen. Ze zijn duurzaam en gaan lang(er) mee. In tegenstelling tot de welbekende plastic tassen zijn tassen gemaakt van stof minder schadelijk voor het milieu en zullen deze stoffen tassen niet zo heel snel blijven ronddrijven in de grote oceaan. Een duurzame keuze is hierin dus vrij snel gemaakt!

Het juiste drukwerk en het juiste papier

Wil jij flyers bedrukken voor jouw bedrijf? Kies er dan voor dat voor deze flyers houtvrij papier wordt gebruikt. Je klanten zien hierdoor dat je ook om het milieu en de wereld geeft en ze zullen je hier in veel gevallen bonuspunten voor geven. Daarnaast is het papier wat dikker en voelt het erg prettig aan. Het gebruik van houtvrij papier zal de lezer van jouw flyer niet storen. Het is een duidelijke trend dat steeds meer ondernemers en organisaties voor dit soort papier kiezen. Waar er bij het gebruik van nieuw papier eerst een aantal bomen zullen moeten worden gekapt uit een bos midden in de natuur is dit bij het gebruik van houtvrij papier anders. Bij houtvrij papier komt het papier namelijk uit duurzaam beheerde bossen. Kies dus voor duurzaam en kies voor houtvrij papier voor jouw flyers.