polette voor de planeet – nieuwe duurzame brillencollectie

Bron
polette

Bij polette heeft duurzaamheid de topprioriteit. Het online brillenmerk heeft altijd gewerkt om de impact op het milieu te minimaliseren. Dankzij de gepersonaliseerde en op aanvraag gemaakte producten en het principe dat er geen voorraad wordt aangehouden in de showrooms dragen bij aan een betere wereld. Nu gaat polette nog een stap verder, met de introductie van een nieuwe duurzame collectie gemaakt van gerecycled- en eco-acetaat.

Eco-acetaat: de start van een revolutie

De eco-acetaat glazen zijn gemaakt van plantenzaden en hebben een biologische basis van 61%. Daarnaast bevatten de monturen minder dan 1% ftalaat / DEP, dit zijn schadelijke weekmakers die normaal gesproken worden gebruikt bij de productie van een bril. Daarnaast heeft intern onderzoek aangetoond dat de eco-acetaat collectie van polette na 150 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar is. De tests om dit resultaat nog verder te verbeteren zijn nog gaande.

Gerecycled acetaat: de duurzaamheidskringloop

Binnen polette zet het team zich in om het afval van concept tot product tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk eigen middelen te hergebruiken. Om die reden worden de restanten, defecte en vervormde materialen gerecycled om zo nieuwe brillen te kunnen maken. Tegen het einde van 2021 zal 100% van de acetaatcollectie van polette bestaan uit duurzame materialen.

Share Button