“We hebben al meer dan meer dan 500.000 tubes bespaard en er is al meer dan 30 miljoen maal gepoetst met een Smyle tablet. Zo maken we een directe, positieve impact op het milieu.”

Plastic is een product dat iedereen dagelijks gebruikt, vaak zonder er bij stil te staan. Maar is het wel echt nodig? Niet als het aan Smyle ligt. Almar Fernhout, mede-oprichter van Smyle: “Dat plastic en microplastics schadelijk zijn voor mens, dier en milieu, dat weten we ondertussen wel. Gelukkig zijn er steeds meer consumenten die hier iets aan willen doen en plasticvrije verpakkingen en producten willen kopen. Goede alternatieven zonder plastic zijn bv shampoo bars, wasmiddel strips en dus ook tandpasta.

Echte impact maak je samen

Maar voor een echte impact heb je ook retailers nodig. Fernhout: “De impact op het milieu wordt ook gerealiseerd door samenwerkingen met o.a Ekoplaza, Picnic, Etos, DA, Holland & Barrett en Albert-Heijn. Het is fantastisch om zo samen impact te maken. Je zult de plastic-vrije producten van Smyle dan straks ook overal tegenkomen.”

(Micro)plasticvrij tandenpoetsen

Tandenpoetsen kan prima zonder plastic tubes, namelijk in de vorm van een tandpasta tabletje, verpakt in een glazen flesje met een papieren navulverpakking. “Onze tabs zijn uitstekend voor je tanden en worden al door veel tandartsen geadviseerd. ‘Gewone’ tandpasta zit vol chemische stoffen als microplastics en weekmakers, die niets doen voor je gebit. Daar is weinig duurzaams en gezonds aan. Deze hebben wij eruit gehaald en alleen goede natuurlijke ingrediënten in een tabletje gestopt, met en zonder fluoride. Het werkt heel makkelijk; even doorbijten en poetsen zoals je altijd doet!”

Plastic Soup Foundation

Niet alleen de retailers zijn enthousiast. Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation: “SMYLE is een mooi voorbeeld van een product dat niet alleen overbodig plastic bespaart, maar ook nog eens gezonder is voor mond en lichaam. Chapeau!”