Prof. dr. Pim Martens is benoemd tot lid van de internationale adviesraad voor het Graduate Program in Sustainability Science – Global Leadership Initiative (GPSS-GLI) van de universiteit van Tokio (Japan). De raad is opgericht ter gelegenheid van het derde GPSS-GLI International Symposium, dat op 19 en 20 januari wordt gehouden in Tokio. Het doel is om vermaarde experts van over de hele wereld te verzamelen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en verwant onderwijs om te helpen het programma in een ‘duurzame’ richting te sturen.

De activiteiten van de adviesraad bestaan onder meer uit het herzien van het curriculum en de onderwijsactiviteiten van het programma, het bieden van advies en begeleiding voor voortdurende verbetering, het identificeren van perspectieven of toekomstige richtingen die GPSS-GLI zou moeten volgen en het voorstellen van nieuwe ideeen wat betreft pedagogiek, curriculum, onderliggende educatieve concepten en andere educatieve kwesties op het gebied van duurzame ontwikkeling.

GPSS-GLI
Het Graduate Program in Sustainability Science (GPSS) begon in 2007 als een interdisciplinaire masteropleiding van the Graduate School of Frontier Sciences van de universiteit van Tokio. In 2011 werd GPSS gecertificeerd als een “Programma voor toonaangevende graduate schools” door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport en Technologie van Japan (MEXT). Meer informatie: http://dir.u-tokyo.ac.jp/ICE/course/course32.html

Pim Martens bekleedt de leerstoel Duurzame Ontwikkeling bij de Universiteit Maastricht en Leuphana University Lueneburg, Duitsland, en is bijzonder hoogleraar aan Stellenbosch University, Zuid-Afrika. Hij is directeur en oprichter van de Maastricht University Graduate School of Sustainability Science (MUST) en was van 2004 tot 2013 directeur van het International Centre for Integrated assessment and Sustainable development (ICIS).