PHYSEE Group en NSG Group bundelen krachten om Europese kantoren te verduurzamen

PHYSEE Group en NSG Group hebben hun krachten gebundeld om meerdere Europese kantoren te voorzien van in totaal 15.000 SmartWindows. Daarbij worden PHYSEE’s sensoren aangebracht op het architectonische glas van NSG Group. De sensoren van deze SmartWindows meten en verzamelen data over licht- en luchtkwaliteit en leveren informatie op over de temperatuur in het gebouw. Die informatie wordt vervolgens gebruikt om het klimaat in een gebouw te optimaliseren. Dat levert niet alleen een energiebesparing tot 30% op, maar draagt ook bij aan het comfortniveau van de werkomgeving. Dat leidt tot een mogelijke productiviteitsstijging van 18%.

Het eerste slimme natuurlijke besturingssysteem voor gebouwen

SENSE is het eerste slimme besturingssysteem – onder meer bestaande uit een krachtige bouwfysisch model en sensoren – dat het binnenklimaat van een gebouw met de buitenwereld verbindt, om het binnenklimaat te optimaliseren. Hierdoor wordt energie én geld bespaard en een gezonde en comfortabele bedrijfsomgeving gecreëerd.

PHYSEE’s oplossing brengt waardevolle inzichten en biedt analyses voor gebouweigenaren en huurders. Ferdinand Grapperhaus jr., PHYSEE’s CEO en medeoprichter, benadrukt de voordelen van de samenwerking met NSG Group: “Deze krachtenbundeling gaat onze missie om bestaande en nieuwe bedrijven te verduurzamen en tegelijkertijd het comfort van gebouwen te verbeteren versnellen. Het geeft ons de mogelijkheid onze schaal te vergroten en meer gebouwen gezonder, duurzamer en comfortabeler te maken.”

Alderlan Vitalino, Value Added Director Architectural Glass Europe NSG Group, voegt hieraan toe: “De samenwerking met PHYSEE Group draagt bij aan onze strategie om producten en diensten te leveren met een hoge toegevoegde waarde. De markt heeft behoefte aan zeer functioneel, divers en levendig glas. Door innovatie is NSG Group in alle segmenten waarin we werken de meest vertrouwde partner. We kunnen hierdoor snel en accuraat reageren op de behoeften van onze klanten.”

Foto: V.l.n.r. Martijn Rietveld (Pilkington Nederland), Alderlan Vitalino (NSG Group), Noortje Jonkman (PHYSEE Group) en Sam Anders (PHYSEE Group).

Share Button