In december heeft MMD, de toonaangevende displayspecialist en merklicentiepartner voor Philips-monitoren, de TCO Certified, generation 9 gekregen voor zijn assortiment zeer duurzame producten. Als een van de eerste fabrikanten met deze certificering, heeft Philips Monitors op de lanceringsdatum een ​​recordaantal van 64 gecertificeerde monitoren op de markt. Vergeleken met vorige generaties, stelt TCO Certified, generation 9 strengere en uitgebreidere criteria aan de gehele levenscyclus van het product, om zo kritieke vervolgstappen te ondernemen voor de ontwikkeling van duurzame IT-producten.

Veel meer dan een ecolabel

’s Werelds toonaangevende duurzaamheidscertificering voor IT-producten, TCO Certified, ontdekt problemen en zorgt ervoor dat de industrie duurzamere stappen zet. Het omvat een uitgebreid systeem van actuele criteria, onafhankelijke verificatie en een gestructureerd systeem voor constante verbetering om echte en blijvende verandering te stimuleren. Meer informatie is te vinden op hun website.

Uitgebreidere milieu- en sociale criteria gedurende de hele levenscyclus

Om in aanmerking te komen voor TCO Certified, generation 9 moeten de producten voldoen aan nog strengere criteria van de laatste certificering in verschillende categorieën, waarbij de productprestaties in evenwicht zijn met energie-efficiëntie. Meer dan 40 nieuwe Sustainability Performance Indicators zijn verzameld en geverifieerd door onafhankelijke experts in de branche.

Het vergroten van het bewustzijn voor duurzaamheid kan in de loop van de tijd alleen maar meer worden benadrukt, zowel voor fabrikanten als voor consumenten. Aan de ene kant is TCO Certified een uitstekende manier voor merken om hun verantwoordelijkheid voor het milieu en de samenleving bij te houden. Aan de andere kant biedt het ook mogelijkheden voor consumenten, die bewust moeite doen om voor het milieu te zorgen, door te kiezen voor producten met het TCO Certifie-label.

Duurzaamheid naar het volgende niveau

Als aanpak heeft Philips Monitors duurzaamheid als leidraad en doel gehad gedurende de hele productcyclus. Zoals de TCO Certified, generation 9 garandeert, worden Philips-monitoren op verantwoorde wijze geproduceerd met het oog op het milieu en de veiligheid, en zijn ze voorzien van een reeks energiebesparende, innovatieve en milieuvriendelijke technologieën die zijn gefabriceerd in een supply chain waar duurzame en ethische oplossingen een prioriteit zijn.

Twee van de essentiële groene kenmerken van Philips-monitoren zijn bijvoorbeeld in de meeste producten aanwezig. De PowerSensor bespaart tot 70% energie door de helderheid van de monitor te verminderen wanneer de gebruiker afwezig is, terwijl de LightSensor de helderheid van het scherm aanpast aan de omgevingstemperatuur. Modellen zoals Philips 242B1G en Philips 272B1G zijn twee van de meest energiezuinige monitoren ter wereld die een nieuw niveau van energiebesparing bieden zonder afbreuk te doen aan de productiviteit.

De kracht van teruggeven

Philips Monitors werkt actief aan een transparant en ethisch proces. Naast het vergroten van het bewustzijn en het helpen van gebruikers om hun energieverbruik te minimaliseren en duurzame keuzes te maken, hebben Philips-monitoren actief bijgedragen aan de Sustainable Development Goals (SDG) waar we de meeste impact kunnen maken, die hier te vinden zijn.

image