Philippe Weiler (Lidl) en Salvatore Iannello (Galler) zijn de CSR Professionals of the Year 2020

Philippe Weiler (Lidl) en Salvatore Iannello (Galler) zijn uitgeroepen tot de Nederlandstalige en de Franstalige ‘CSR Professional of the Year 2020’. Op een live-uitzending vanuit Technopolis maakte organisator Time4Society op 25 februari de winnaars bekend. Voor de zesde keer op rij werd deze verkiezing georganiseerd: iemand die binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare CSR-rol speelt als motivator, inspirator of implementator. Een jury met meer dan 20 mensen uit verschillende sectoren en ruim 6.000 online stemmen zorgden voor een spannende eindstrijd.

“Dankzij Philippe Weiler werd Lidl België op korte tijd een uitzonderlijk voorbeeld voor buitenlandse afdelingen van de Lidl-groep. Met zijn no-nonsense-aanpak is hij een trendsetter qua duurzame initiatieven in de retailwereld, zoals bijvoorbeeld de Way-to-Go-chocolade”, aldus de jury.

Philippe Weiler: “Ik ben heel blij met deze erkenning. We stonden in de finale met drie heel verschillende organisaties die elk CSR op een eigen manier laten leven. Maar wel met een zelfde doel, namelijk zorgen voor een deel van die transitie”.

Salvatore Iannello belichaamt duurzaamheid. Niet alleen bij Galler, maar ook naar alle belanghebbenden. Cacao 100% uit eerlijke handel is een opmerkelijke prestatie: Salvatore is een bron van inspiratie voor de hele voedingssector, aldus de jury.”

Salvatore Iannello: “Dit is een emotioneel moment. Wanneer het project van één man dat van een team wordt en vervolgens van een heel samenwerkend bedrijf, is dat magisch. Deze titel is niet van mij maar van het hele bedrijf!”

Deze finalisten werden CSR Ambassador:

– Marleen Evenepoel, Vlaamse Overheid Agentschap voor Natuur en Bos – Administrateur-generaal
– Winok Oplinus, DPG Media – CSR Manager België & Nederland
– Isabelle De Bruyne, CFE Contracting – Sustainability Manager
– Charlotte De Vroey, Delhaize – Sustainability Manager

CSR Pioneers of the Year 2020

Daarnaast ging de organisatie op zoek naar de CSR Pioneers of the Year 2020: starters op gebied van CSR die het voorbije jaar op inspirerende wijze een toonaangevend project of best practice hebben neergezet. Deze titel ging naar:
– Sofie Foets, Oprichter & Lid van de Raad van Bestuur, TADA in de categorie Nederlandstalig
– Julie Foulon, Oprichter en Voorzitter, Girleek in de categorie Franstalig

 

 

Share Button