Partnernieuws Visma

Visma Connect en Duurzaamheid

Visma Connect is sinds de oprichting in 2006: dé infrastructuurprovider voor de digitale samenleving. Onze diensten en technologie staan garant voor veilige en betrouwbare verantwoordingsrapportages en informatiestromen aan toezichthouders, stakeholders en de overheid.

Door het automatiseren van informatiestromen besparen we tijd en heel veel transport en papier. Daarmee is duurzaamheid verweven met onze dienstverlening. Het nastreven van maatschappelijke doelstellingen zit dus in ons DNA.

In 2017 hebben we de mvo-prestatieladder certificering behaald. Sindsdien voldoen al onze MVO-activiteiten aan deze norm.

MVO draait bij Visma om tastbare resultaten op drie gebieden:

  1. Het aanbieden van diensten die een positieve impact hebben op de samenleving;
  2. Het streven naar diversiteit en inclusiviteit;
  3. Het bevorderen van klimaatactie door proactief maatregelen te nemen en ons te houden aan het klimaatakkoord.

Duurzame diensten: Visma Sustynex

Bedrijven spelen een belangrijke rol in de aanpak van de klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Maar de manier waarop ze nu rapporteren over duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid is nog verre van perfect. Het opstellen van duurzaamheidsverslagen is zeer tijdrovend en arbeidsintensief. Daarnaast is het moeilijk om duurzaamheidsverslagen te gebruiken en beoordelen. De meeste bedrijven volgen nog geen standaard voor niet-financiële verslaglegging. Om organisaties te helpen om deze uitdaging aan te gaan en stewards van duurzaamheid te worden, is er nu Visma Sustynex. Visma Sustynex is het eerste cloud native platform voor duurzaamheidsrapportages gebaseerd op de Global Reporting Initiative standaard.

Met Visma Sustynex kunnen rapporterende en ontvangende partijen sneller, beter en betrouwbaarder duurzaamheidsrapportages opstellen, ontvangen en analyseren.

meer weten: www.sustynex.nl