Partnernieuws Solinatra

We ontkomen haast niet meer aan al het nieuws over microplastics in de oceaan, in ons eten en in ons lichaam. Ondertussen beginnen we wereldwijd in te zien hoe ontzettend groot de plasticvervuiling op onze wereld is. En echt goede oplossingen lijken ver weg. Gelukkig is de oplossing een stuk dichterbij dan we denken. Wij hebben namelijk al Solinatra, het materiaal waarmee we 20% van de vervuiling die plastic in onze wereld brengt kunnen aanpakken. Solinatra is volledig natuurlijk, circulair en bevat geen plastics.

Solinatra is gemaakt van plantresten uit de landbouw. Voor deze restproducten is vaak geen goed einddoel en soms worden ze daarom zelfs verbrand. Voor Solinatra kunnen we deze restproducten echter wel gebruiken. Wij zetten de restproducten om in korrels Solinatra die gebruikt kunnen worden in de huidige machines die wegwerpartikelen maken. Er hoeven dus geen nieuwe machines te worden gekocht om de overstap naar het milieuvriendelijke Solinatra te maken! De producten van Solinatra zijn volledig thuis composteerbaar en hoeven dus niet te worden ingezameld om industrieel te composteren. Na het composteren laat Solinatra geen microplastics resten achter. Solinatra is het optimum van de recycling: earth to earth.

Ben je benieuwd naar wat voor producten er allemaal kunnen gemaakt worden van Solinatra? Ontelbaar vele.

Een aantal producten worden al gemaakt van Solinatra:

  • Nespresso® compatible koffiecupjes
  • Wegwerpbestek
  • IJslepeltjes

Een aantal andere producten zijn nu in voorbereiding:

  • Rietjes (eind 2022)
  • Bakjes

Maar er zijn nog veel en veel meer toepassingen mogelijk. Ben jij benieuwd naar hoe we jouw plastic wegwerpproduct kunnen omzetten in een volledig natuurlijk afbreekbaar alternatief? Ben jij een spuitgieter en help je graag je klanten in de overstap naar een volledig natuurlijk afbreekbaar alternatief dat ook goed verwerkbaar is? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Stuur ons een bericht via onze website en dan nemen wij contact met je op!

Solinatra®. Makes it alright!