Partnernieuws Solinatra

Solinatra is een veelbelovend materiaal in de transitie naar een wereld zonder plastic afval. Als een van de koplopers op het gebied van biologisch afbreekbare en geavanceerde biomaterialen, vormt het een echt duurzaam alternatief voor wegwerpplastic.

Consumenten eisen duurzame alternatieven voor plastic. Maatschappelijk verantwoorde organisaties en ondernemingen schreeuwen om een product dat aan die vraag voldoet. Regeringen introduceren – onder druk van actievoerders ­­– regelgeving die beperkingen oplegt aan plastic voor eenmalig gebruik en deze een minder haalbare optie maakt. Wij innoveren voor een duurzamere wereld en ontwikkelen materialen voor een betere toekomst.

Solinatra heeft alle voordelen van traditioneel plastic: het kan worden spuitgegoten en kan worden gevormd tot uiteenlopende producten die momenteel nog vaak van plastic worden gemaakt. Baanbrekend is dat het materiaal geen enkele van de nadelen van plastic heeft. Solinatra is volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar, laat geen microplastics achter na afbraak en is 100% natuurlijk en plantaardig.

Door ons te richten op producten waarvan bekend is dat ze vaak op de vuilnisbelt verbrand worden of in het milieu terechtkomen, bieden we een oplossing voor een wereldwijd probleem. Solinatra kan worden gebruikt voor het maken of verpakken van een groot aantal artikelen voor eenmalig gebruik, zoals voedselverpakkingen, koffie capsules, rietjes, bekerdeksels, ijslepeltjes, wegwerpbestek en verpakkingen voor onderweg.

Het materiaal wordt gemaakt door plantaardige reststromen uit de landbouw opnieuw te gebruiken. Hiermee geven we nieuw leven aan bestaande hulpbronnen. Het plantmateriaal wordt verwerkt, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder. Tijdens gepatenteerde processen wordt het plantmateriaal met natuurlijke toevoegingen gecombineerd, waardoor een pellet ontstaat die in iedere gewenste vorm kan worden gegoten.

Wilt u kennis maken met Solinatra om duurzame oplossingen voor uw zakelijke aanbod te ontwikkelen? Neem dan graag contact op via onze website. Wij zijn actief op zoek naar samenwerking met sociaal bewuste merken die ons plastic alternatief in hun producten of verpakkingen kunnen verwerken.

Solinatra steunt de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en maakt directe impact op SDG 9 (industrie, innovatie en infrastructuur), SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie).