Partnernieuws OAQ Sustainability Coaching

MKB-ondernemingen helpen met verduurzaming door coaching on-the-job

Steeds meer MKB-ondernemingen zoeken naar een duurzaamheidsmanager om hen te helpen (verder) te verduurzamen. Liefst eentje met de nodige ervaring, omdat ze de kennis zelf nog niet in huis hebben. Dat blijkt zo makkelijk nog niet, want er zijn nog niet genoeg ervaren duurzaamheidsmanagers om alle bedrijven van iemand te kunnen voorzien. Anderzijds willen meer en meer professionals graag een impactvolle carrière, maar weten vaak niet hoe. Veel duurzame vacatures vragen om ervaring en laat dat nou net zijn waar het hen aan ontbreekt. Met OAQ Sustainability – coaching helpen wij dit gat te dichten. Door samen met bedrijven een duurzaamheidsmanager te zoeken (intern of extern) én deze te coachen on the job.

Coaching on-the-job

Vanuit een passie om talent neer te zetten waar ze écht impact kunnen maken en resultaat kunnen boeken, zijn wij OAQ Sustainability Coaching gestart. Wij helpen MKB-bedrijven om de juiste duurzaamheidsmanager te vinden. Dat kan iemand extern zijn, maar ook een interne medewerker die door wil groeien naar deze functie. Vervolgens begeleiden en coachen wij deze persoon on-the-job. Hierdoor krijg je de drive en passie van een idealistische professional (starter, zij-instromer, doorstromer) en onze ervaring in het creëren en uitvoeren van duurzaamheidsplannen.

Versnellen

Onze ervaring leert, dat er veel overlap bestaat in de (eerste) stappen die bedrijven zetten op weg naar verduurzaming. Wij hebben zelf inmiddels veel organisaties geholpen met de duurzaamheidsimplementatie, zowel in de rol van (interne) duurzaamheidsmanager als externe adviseur. Met onze coaching, hoeft jouw nieuwe duurzaamheidsmanager het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden en kunnen er veel sneller stappen gezet worden. Onze aanpak gaat verder dan een aantal trainingen; we bieden op maat gemaakte wekelijkse ondersteuning die specifiek is afgestemd op zowel het bedrijf als de duurzaamheidsmanager.

MKB-bedrijven

Mocht je als MKB-bedrijf naast een duurzaamheidsmanager ook behoefte hebben aan een duurzaamheidsstrategie en/of hulp bij het activeren van je team, dan helpen we je vanuit Oaq Sustainability ook graag verder!

Professionals met duurzame ambitie

Ben jij die professional op zoek naar een baan met zingeving? Neem gerust eens contact met ons op, wie weet kunnen wij je aan een mooi MKB-bedrijf koppelen.