Partnernieuws NLadviseurs

Soms lijkt het bijdragen aan een mooiere wereld ver weg of zelfs onhaalbaar, maar de waarheid is dat de kansen voor positieve verandering vaak recht voor onze neus liggen! Ecologisch adviesbureau NLadviseurs helpt bedrijven de impact op biodiversiteit in hun primaire processen te identificeren en verbeteren.

We begrijpen dat duurzaamheid niet slechts een trend is, maar een cruciaal onderdeel van zakelijke verantwoordelijkheid. De rapportageplicht volgens de CSRD sinds 2024 (of vanaf 2025) onderstreept dat. Met een duurzame bedrijfsvoering kun je bijdragen aan een mooiere wereld (je eigen impact). Maar naast die impact gaat het ook over afhankelijkheid. Want bedrijven zijn afhankelijk van die wereld met zijn natuurlijke ecosysteemdiensten als een gezonde bodem, schoon water, schone lucht en een grote soortenrijkdom van planten en dieren (afhankelijkheid).

Met onze deskundige begeleiding onthullen we in een handomdraai de kansen om een tastbare impact te maken op het ecosysteem direct om je bedrijf heen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op je eigen bedrijfsterrein of in en rond het bedrijfsgebouw. Ooit gedacht aan de mogelijkheden daar de biodiversiteit te vergroten? Veel kansen liggen ook elders in de waarde- of productieketen (upstream en downstream). We leren je hoe je ook daar duurzamere keuzes kunt maken.

Het is tijd om je bedrijf te transformeren tot een voorbeeld van duurzaamheid. Samen creëren we een wereld waarin mens en natuur in harmonie gedijen.

Onze diensten

We hebben een pakket van diensten, waarmee wij je meenemen in de wereld van biodiversiteit in en om je organisatie. Zo ontdek je wat biodiversiteit is, waarom het zo belangrijk is, hoe het ermee gesteld is en hoe biodiversiteit jouw organisatie raakt. Van een kennismakingsworkshop over biodiversiteit tot een impactscan waarbij we je bedrijfsvoering en waardeketen onder de loep nemen in het kader van de rapportageplicht volgens de CSRD. Je kunt ons ook vragen om een natuurkansenkaart van je bedrijventerrein. Daarmee kun je al met kleine aanpassingen de biodiversiteit op je terrein stimuleren.