Partnernieuws GS1 Nederland

Heldere data voor een duurzame wereld

Circulariteit, flexibele supply chains en product- en voedselveiligheid. Maatschappelijke thema’s waar we de komende jaren meer dan ooit mee te maken krijgen. Dat gaat gepaard met een enorme data-explosie. In het kanaliseren van al die data is een belangrijke rol weggelegd voor GS1.

GS1 helpt bij het efficiënt en transparant maken van ketens. Wij zijn een internationale not-for-profit partner voor retailers, zorginstellingen en leveranciers. Met unieke identificatiecodes van GS1, onder andere de barcode, en het delen van heldere en eenduidige data laten we de reis van het product zien. Van grondstof tot eindgebruiker.  Samen met onze partners bepalen we welke data we vastleggen en delen.

Laten we samen werken aan de digitale, duurzame agenda!

Europa komt met nieuwe wetgeving om producten duurzamer, beter recyclebaar en herbruikbaar te maken. Zo is straks de ESG score (Environmental, Social en Governance) verplicht voor grote bedrijven en staat het digitale productpaspoort op de planning. Uiteindelijk moeten alle producten in Europa dit paspoort hebben. Daar zijn we binnen GS1 wereldwijd met 116 landen druk mee.

Data vergezelt het product op reis door de circulaire keten

GS1 beschikt over standaarden en diensten om bijvoorbeeld producten en locaties juist te identificeren. GS1 codes zijn de enige wereldwijd gebruikte manier om artikelen en locaties uniek te identificeren.

Met de juiste identificatiestandaarden kun je vervolgens data aan het juiste product koppelen. Ketenpartijen delen met elkaar betrouwbare productinformatie en zorgen samen voor de juiste informatie voor consumenten, patiënten, handelspartners en logistiek. Dit betekent dat je met de GS1 codes de reis van producten kunt volgen: van productie tot na de eindgebruiker.

Ook krijgen consumenten, handelspartners, overheden en andere belanghebbenden straks toegang tot informatie over producten als ze de unieke identificatiecode scannen. Zo verbinden we de digitale en fysieke wereld met elkaar.

Kortom, samen met bedrijven richten we ons op het efficiënt, duurzaam en transparant maken van ketens. Data hebben daarbij een de sleutelrol. Sluit je aan bij GS1 zodat we samen de verduurzaming versnellen. Bij GS1 Nederland ben je aan het juiste adres!