Partnernieuws Countus

Countus – daar reken je op

Countus is al honderd jaar dé partner van ondernemers in de agrarische sector, horeca& recreatie, zorg- en welzijn en het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dit doen we met onze ervaren specialisten zoals (register)accountants, subsidieadviseurs, fiscalisten, personeelsadviseurs en juristen. We ondersteunen en ontzorgen ondernemers volledig zodat jij succesvol je bedrijf kunt leiden. We voorzien je proactief van advies helpen je met onze kennis en ervaring. Op kantoor, of bij je thuis. Vanuit 24 vestigingen werken ruim 560 enthousiaste medewerkers voor ondernemers in alle delen van Nederland, zo zijn we altijd bij je in de buurt!

Succesvol duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie. Of je nu groot of klein bent, je wordt de komende jaren geconfronteerd met vraagstukken rondom duurzaamheid in de dienstverlening en bedrijfsvoering. Countus heeft de juiste specialisten gebundeld in het team Duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als CSRD verplichting, MVO certificering, Nieuwe Energie, missie, visie en strategie. Onze specialisten staan voor je klaar voor alle duurzame vraagstukken. We sparren met, leren van en verbinden veel ondernemers op het gebied van duurzaamheid. Zo leren ook wij dagelijks.

Al onze professionals van het team Duurzaamheid hebben hun eigen specifieke achtergrond, deskundigheid en ervaring weten hoe ze jou moeten adviseren.

CRSD-audit

Vanaf 2024 en in de jaren daarop moeten veel organisaties voldoen aan de CSRD-wetgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive). Vanaf januari 2024 moeten (grote) bedrijven voldoen aan de CSRD-wetgeving, vanaf 2026 moeten beursgenoteerde MKB-bedrijven aan deze wetgeving voldoen en daarna volgt de niet beursgenoteerde MKB. Het team Duurzaamheid en Nieuwe energie kan jouw organisatie helpen met de transitie rondom de CSRD-audit.

Meer weten over Countus, duurzaamheid of over ons netwerk? Vraag het Ton Kock, onze senior specialist in duurzaamheid.