Het Nederlandse interieurlabel Palais introduceert een derde duurzame Positano outdoor collectie in samenwerking met Romy Boomsma. De collectie is een ode aan het gevoel, de kleuren en prachtige zomeravonden in dit Italiaanse dorp.

De nieuwe outdoor collectie van Palais is een combinatie van geliefde, bestaande Palais prints met geheel vernieuwde producten, stoffen en designs in neutralere kleuren. Met prachtige rotan tuinmeubels, outdoor poefs en eindeloze opties voor vierkante en rolkussens van verschillende groottes. Deze collectie biedt de vertrouwde duurzame Palais kwaliteit in combinatie met een nieuw en fris kleurenpalet voor de lente en zomer. De handgeweven stoffen hebben een luxe gevoel met een verscheidenheid aan maximalistische kleurcombinaties en charmante accenten.

Veelzijdig en praktisch voor buiten en binnen, de Positano collectie is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De stoffen zijn water- en vuilafstotend zonder afbreuk te doen aan het zachte stofgevoel, alle stukken kunnen in de machine gewassen worden en zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Ze behouden hun levendige kleur in de zon, houden geen aanhoudende geuren vast na blootstelling aan het weer en zijn zorgvuldig en duurzaam geproduceerd zonder gebruik te maken van schadelijke coatings.

Deze samenwerking weerspiegelt de complementaire stijl die Palais en Romy definieert, waarbij traditionele Italiaanse schoonheid een hedendaagse twist krijg.

Naast de nieuwe outdoor collectie kun je bij Palais terecht voor weelderige tapijten, kleurrijke lampenkappen, klassieke meubelen, luxe geurkaarsen en behang. Alles om van een huis een paleis te maken.

Palais vindt het belangrijk om iets te creëren dat niet na slechts één seizoen zal verdwijnen. Om deze reden is het Palais aanbod een reis waarin af en toe nieuwe collecties en ontwerpen worden toegevoegd aan de bestaande familie. Om verspilling te voorkomen produceert Palais bovendien een aantal producten enkel on demand.

Palais is opgericht door ondernemers Petra van Roon en Michiel van Heusden, die met hun ervaring en kennis vanuit jarenlang productontwerp, werken aan eerlijke productie in India en storytelling combineren om een alternatief te bieden op het gebied van luxe interieur. Alle producten van Palais worden zo duurzaam mogelijk gemaakt. Het label wil de handel desinfecteren en zet alles op alles om de eigen productieketen te ontrafelen en te verduurzamen: van de oorsprong van de garen tot de verfprocessen. Er wordt gebruikgemaakt van materialen die voldoen aan hoge duurzame en ethische eisen.

Palais investeert veel in het behoud van traditioneel vakmanschap; er wordt samengewerkt met de beste vakmensen – van India tot Marokko – en nauwlettend gelet op goede werkomstandigheden en eerlijke lonen. Elk product is met zorg gemaakt en eerlijke en kwalitatieve productie wordt gewaarborgd.

Palais wil impact en bewustwording genereren, een alternatief bieden aan bewuste consumenten met gevoel voor maatschappij en esthetiek. Duurzaamheid en positiviteit zijn de kern van de Palais filosofie: de wereld is mooi maar hij kan nog mooier. Zoals paleizen mooi en inspirerend zijn vanbinnen en -buiten, zo wil Palais dat haar producten zijn. Het label laat je graag zien dat de juiste keuze net zo goed een mooie is en dat je jezelf en je huis perfect kunt verfraaien op een duurzame en ethisch verantwoorde manier.