Oscar David (TIAS): ‘Sustainability leadership is het leiderschap van de toekomst’

Partner

Sustainability leadership is een hot thema. Organisaties moeten zich steeds beter aan de maatschappelijk eisen aanpassen en professionals willen alleen voor duurzame, maatschappelijk verantwoorde bedrijven werken.

Wat van leiders wordt gevraagd verandert snel. De organisaties waar ze leiding aan geven moeten zich aan snel veranderende maatschappelijke eisen en marktontwikkelingen aanpassen. Een voorbeeld van de uitdagingen waar leiders mee te maken krijgen, is te zien in sommige grote bedrijven, waar de strategie ter discussie wordt gesteld.

Medewerkers willen niet meer werken voor een bedrijf dat vervuilt of zich op een andere manier onverantwoordelijk gedraagt, en ze verenigen zich om hun stem te laten horen. Je ziet nu dat leiders zich niet alleen tegenover hun aandeelhouders en de buitenwereld moeten verantwoorden, maar ook tegenover hun eigen mensen. Ze hebben weinig keuze, want met de toenemende krapte op de arbeidsmarkt hebben ze die mensen hard nodig.

Lees het volledige artikel op MT.nl

Oscar G. David, adjunct professor bij TIAS School for Business and Society. Hij is organisatiepsycholoog, executive coach, bestuursadviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. David is auteur en co-auteur van verschillende boeken waaronder Macht! en Het enneagram in organisaties.

 

Share Button