In het kader van FSC Friday wordt op en rondom 25 september over de hele wereld verantwoord bosbeheer gevierd. Van Portugal tot Indonesië en van Canada tot Bulgarije. Ook in Nederland zetten organisaties zich onder de zinspreuk ‘Forests For All Forever’ in om aandacht te vragen voor het belang van gezonde bossen. FSC Nederland roept organisaties en consumenten op om ook van zich te laten horen op 25 september.

In het buitenland is het inmiddels een begrip aan het worden: FSC Friday. Ook in Nederland is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer dit jaar volop aanwezig op FSC Friday. Dit doet FSC Nederland niet alleen: zo verschijnen er in de week van 25 september blogs vanuit een gecertificeerd bos in Brazilië en zijn er activiteiten rondom de film Holland, natuur in de Delta. Ook op Facebook en Twitter besteden organisaties onder #FSCFriday2015 aandacht aan het belang van gezonde bossen. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen: van consumenten, retailers en hout- en papierverwerkende bedrijven, tot woningcorporaties, gemeenten en waterschappen.

FSC Nederland: Forests For All Forever
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen wereldwijd. FSC wordt gesteund door grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties en daarin is FSC uniek. FSC heeft als doel om op een transparante manier te zorgen dat rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Deelname aan FSC Friday
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via fsc.nl/fsc-friday. Op deze pagina vindt men ook communicatiematerialen, een deelnemerslijst en verdere informatie. Deelnemers maken kans op verschillende FSC-gerelateerde prijzen.