De Erasmus Universiteit Rotterdam is een Sustainability Hub rijker. Op deze centrale plek, met ook het nieuwe Foodlab, komen alle duurzaamheidsactiviteiten van de studenten samen en worden nieuwe ideeën en activiteiten geboren. Rotterdamse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, Arno Bonte opende gisteren (16 oktober) de Erasmus Sustainability Hub op campus Woudestein. De Hub past in de ambitie van de EUR om een duurzame universiteit te worden.

Samen voor meer duurzaamheid

Met de Erasmus Sustainability Hub worden studenten betrokken om de EUR, samen met de stad Rotterdam en innovatieve partners, een van de meest duurzame universiteiten van Nederland te maken. Doel is het bewustzijn over duurzaamheid van de toekomstige afgestudeerde EUR studenten te bevorderen.

Studenten willen graag aan de slag met duurzaamheid, en dat wordt mogelijk gemaakt door de Hub. Ze kunnen betrokken worden bij onderzoeken, projecten rondom duurzame voeding en bewustwordingscampagnes met duurzaamheidsthema’s. In de Hub werken de studenten samen met partners in het bedrijfsleven, de gemeente en maatschappelijke organisaties.

Erasmus Foodlab

Met de nieuwe ruimte wordt nog een andere lang gekoesterde droom werkelijkheid: het Erasmus Foodlab. Daar kunnen studenten kennis opdoen over duurzame voeding en onderzoek daarnaar in (kook)workshops. Miele en Asto keukens leverden duurzame keuken apparatuur en meubels; Lima Foods de plantaardige biologische kookingrediënten en Het Kookpunt/Fissler de duurzame kookgereedschappen. Daarnaast werkt campuscateraar Vitam Catering mee aan de bewustwording over gezonde en smaakvolle voeding. De samenwerking wil stimuleren dat duurzame voedselgewoontes de norm wordt van toekomstige huishoudens.

Foto: wethouder Arno Bonte