Het EP Floriade (www.ep-floriade.nl) is een NL onderwijsprogramma geschikt voor alle vormen van voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Nederland. Het EPF is ontwikkeld door docenten van Aeres (groene onderwijskolom) rondom de thema’s van Floriade (‘voeding, energie, groen en gezondheid in ‘de stad van de toekomst’). Het doel van het EPF is jonge mensen te interesseren voor deze duurzaamheids-thema’s door hen in aanraking te brengen met organisaties en bedrijven die dagelijks werken aan deze thema’s.

De voordelen van deze aanpak laten zich raden. Organisatie en bedrijven leren jong talent kennen en jongeren krijgen een mooie kans om oplossingen te bedenken voor echte vraagstukken en raken geïnteresseerd in een carrière in het veld van duurzaamheid.

Opzet van het EP Floriade

Het EPF is gebaseerd op een gevalideerde onderwijsmethode Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO; ontstaan rondom de 17 SDG’s) en heeft als uitgangspunt het werken met actuele vraagstukken uit de praktijk.

Leerlingen en studenten willen namelijk niets liever dan oplossingen bedenken voor echte vraagstukken en daarmee het verschil maken in de samenleving. Het is betekenisvol en zij leren ervan. En de vraag stellende organisatie krijgt op haar beurt creatieve oplossingen aangereikt.

Maar er is meer – duurzaam daten

Het EP Floriade creëert echter meer dan goed onderwijs en slimme oplossingen.
U als organisatie leert namelijk het aanstormend talent kennen. En leerlingen en studenten op hun beurt krijgen de mogelijkheid hun studie te koppelen aan het duurzaamheids-speelveld.

Hoe gaat het in zijn werk voor uw als organisatie?

Het EP Floriade vraagt organisaties en bedrijven één of meerdere actuele vraagstukken uit uw dagelijkse praktijk in te sturen. U gaat naar onze website (https://lnkd.in/evvH_esG) en vult daar een eenvoudig template in, waarmee u stapsgewijs uw vraagstuk duidelijk formuleert.

Heeft u toch nog vragen over bijvoorbeeld wat er van u verwacht wordt of hoeveel tijd u kan investeren (alles is mogelijk), mail dan naar: info@ep-floriade.nl (contact: Onno Nieveen)