Hoe kun je je ‘resource efficiency’ (grondstoffen, materialen, water en energie) verbeteren en kosten besparen? Om dat meer inzichtelijk te maken, wordt een online tool ontwikkeld die inzichtelijk maakt hoe – zelfs eenvoudige – veranderingen in de organisatie kunnen helpen om: je ‘resource efficiency’ te verbeteren, kosten te besparen en de algehele prestaties te verbeteren.

Deze online tool wordt ontwikkeld in opdracht van het Europese EASME (The Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises), onderdeel van de Europese Unie. KplusV is hierbij betrokken. De tool zich specifiek op het mkb in de volgende sectoren:

  • Voedingsmiddelen- en drankensector
  • Hotels en horeca
  • Bouw
  • Automotive en leveranciers
  • Afvalbeheer en recycling

Waarom een pilot?

Om te waarborgen dat de tool voldoet aan de behoeften van het mkb, zijn we aan de slag met een pilot-testfase. Door hierin mee te werken help je de tool verder te ontwikkelen. In ruil daarvoor ontvang je een rapport op maat voor je eigen bedrijf en kan je volledig kosteloos deelnemen. Een unieke kans dus! Meedoen kan tot medio oktober.

Meedoen en een kosteloos rapport op maat ontvangen?

Vul hier de korte vragenlijst (5 minuten) en ontvang een eerste rapport op maat! Daarna krijg je toegang tot de volledige online tool met o.a. toegang tot een database van inspirerende praktijkmaatregelen. Ben je bereid om sectorspecifieke vragen in te vullen evenals een Key Performance Indicator vragenlijst? Dan ontvang je een meer gedetailleerd rapport op maat en kun je jouw bedrijf vergelijken met andere EU mkb-bedrijven.