Organisaties staan onder toenemende druk om duurzame, transparante en sociaal bewuste supply chains te creëren. Uit een nieuw onderzoek van IBM blijkt dat Chief Supply Chain Officers (CSCO’s) zich enorm inspannen om hun organisatie klimaatneutraal te maken. Maar liefst 52% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat duurzaamheid bovenaan hun prioriteitenlijst staat. Het onderzoek is verricht onder 1.500 CSCO’s en COO’s uit 35 landen en 24 sectoren.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de CSCO van vandaag zich wendt tot niet-traditionele methoden om hun zakelijke uitdagingen te overwinnen. Ze gebruiken geavanceerde technologie om resultaat te verbeteren en beter in contact te komen met klanten. Maar liefst 56% van de deelnemers geeft aan dat ze real-time monitoring en rapportages willen omarmen om duurzaamheid te bevorderen.

Andere belangrijke bevindingen uit het onderzoek zijn:
• CSCO’s rangschikken duurzaamheid als hun derde grootste uitdaging de komende jaren;
• Storingen in de supply chain en technologische infrastructuur vormen de eerste en tweede grootste uitdaging;
• 50% zegt dat hun investeringen in duurzaamheid de bedrijfsgroei zullen versnellen;
• De meeste directe druk om te verduurzamen ontvangen de deelnemers van investeerders (56%), bestuursleden (50%) en klanten (50%).
• Bijna 40% van de CSCO’s zegt dat diversiteit en inclusie de komende 2-3 jaar ook tot de topprioriteiten van hun organisatie behoren.