Elektrisch rijden heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen en staat voor velen bekend als een schone en klimaatvriendelijke manier van vervoer. Nu het aantal elektrische auto’s op straat toeneemt, is het ook van belang die bestuurders te wijzen op het gebruik van groene energie. Elektrische bestuurders die hun voertuig opladen met grijze stroom stoten indirect namelijk meer CO2 uit dan auto’s op groene stroom. Om volledig duurzaam te kunnen rijden, is het daarom van belang te kiezen voor stroom van een groene energieleverancier. om | nieuwe energie, Laadpunt Nederland en EVBox Group slaan de handen ineen om het gebruik van lokale, duurzame energie onder elektrische bestuurders, die thuis laden, te stimuleren. Door thuis op te laden met groene energie, weten de bestuurders zeker dat hun elektrische auto altijd duurzaam rijdt. Via het om | nieuwe energie-collectief kunnen klanten een EVBox Elvi-laadstation aanschaffen met 10% korting en die thuis laten installeren door Laadpunt Nederland.

André Dippell, directeur van om | nieuwe energie, legt uit: “Wij gaan ontzettend graag de uitdaging aan om met EVBox en Laadpunt Nederland thuisladen 100% duurzaam te maken. Op lokaal niveau investeren we daarom samen met coöperaties in de aanleg van openbare laadpunten; niet alle openbare laadpunten leveren namelijk duurzame energie. Via ons collectief worden ze wél voorzien van 100% lokale energie. Daarnaast hebben we als groene leverancier de verantwoordelijkheid om goed te kijken naar de effecten van het vergroten van het elektriciteitsnet. Daarom vinden we het belangrijk om thuisladen te stimuleren, zodat mensen duurzaam en goedkoper (in de daluren) op kunnen laden en daarmee bijdragen aan een betere balancering van het energienet.”

“Laadpunt Nederland is al tien jaar dé specialist op het gebied van laadinfra. Ons doel is de klant volledig te ontzorgen met een veilige en duurzame laadoplossing. Samen met de slimme laadoplossingen van EVBox en de 100% groene stroom van om | nieuwe energie helpen wij de leden met de transitie naar volledig duurzame energiebronnen en daar zijn wij ontzettend trots op”, zegt Paul Kleinenbroich, account manager bij Laadpunt Nederland.

Joke van der Eerden, regional director Benelux bij EVBox Group, benadrukt: “Met Laadpunt Nederland en om | nieuwe energie gaan wij een stap verder met de verduurzaming van Nederland. Niet alleen de auto’s duurzaam, maar ook de stroom! om | nieuwe energie levert 100% groene energie en Laadpunt Nederland is een betrouwbare installatiepartij. Samen bieden wij slimme laadinfrastructuur en services aan voor particulieren en bedrijven.”