nora® by Interface lanceert vandaag norament® 926 pado: een rubberen vloerencollectie geïnspireerd op het klassieke terrazzo design. De mozaïekachtige korrels van norament® 926 pado zijn vakkundig verwerkt en geven ruimtes een prachtige en elegante sfeer. norament® 926 pado is, net als alle vloeren van Interface, gedurende de volledige productlevenscyclus CO2-neutraal gecertificeerd via het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma.

Geïnspireerd op klassieke designs

Terrazzo staat bekend als blikvanger van oude villa’s en klassieke gebouwen. We zien echter de opvallende patronen en het ontwerp van terrazzo steeds vaker terugkomen in moderne interieuromgevingen. norament® 926 pado heeft een licht gestructureerd, tweekleurig oppervlak dat wordt gekenmerkt door eenkleurige korrels die in het product zijn ingebed. Het design van nora® zorgt ervoor dat de nieuwe collectie naadloos bij de terrazzo trend aansluit, gecombineerd met een lange levensduur.

“Met dit design bieden we een trendy, moderne vloer met terrazzo-invloeden die een unieke visuele diepte en een natuurlijke uitstraling creëert”, zegt Dirk Oswald, hoofd van nora® Merk en Product Management. “De karakteristieke granulaatverstrooiing, het vaste materiaal in korrelvorm, vormt het hart van dit ontwerp. In enkele designs binnen deze collectie integreren we ook gerecyclede chips uit onze nora®-productie. Door restmateriaal te gebruiken verminderen we de hoeveelheid afval in onze gehele productie, en ondersteunen we tegelijkertijd onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Langdurige duurzaamheid

Zoals bij alle nora® vloeroplossingen, biedt ook deze collectie onderhoudsgemak en langdurige duurzaamheid door het dichte oppervlak van de vloer. Dit maakt het de ideale oplossing voor openbare ruimtes. Doordat de vloer zo elastisch is en blijft, is er bij norament® producten minder contactgeluid dan bij harde vloeren, wat de akoestiek merkbaar verbetert.

Omdat deze collectie onderdeel is van Interface’s modulaire vloersysteem kunnen architecten en ontwerpers norament® 926 pado eenvoudig combineren met de andere vloerproducten van Interface: tapijttegels en luxe vinyltegels (LVT).

Klik hier voor meer informatie over norament® 926 pado.