Een nieuw partnerschap tussen de Global Impact Coalition (GIC) en TNO biedt de samenwerking en innovatie die nodig zijn om de chemische sector te transformeren en te verduurzamen naar netto nul emissies.

Als vitale industrie voor de samenleving maar eveneens belangrijke uitstoter van broeikasgassen, moet de chemische sector samenwerken en innoveren om haar emissies te verminderen en circulariteit te vergroten. De GIC en TNO spelen hierbij een centrale rol.

De Global Impact Coalition, geleid door CEO’s en voortgekomen uit het World Economic Forum, heeft een samenwerkingsverband opgezet voor toonaangevende chemische bedrijven om samen nieuwe bedrijfsmodellen en proof-of-concept pilots te ontwikkelen die gericht zijn op het verminderen van emissies en het vergroten van circulariteit. TNO als gerenommeerde Nederlandse innovatieorganisatie brengt hierbij zowel baanbrekende innoverende technologieën en diepgaande expertise in de chemie- en materialensector, als ervaring in circulaire modellering.

GIC CEO Charlie Tan deelt: “De GIC is verheugd om binnen dit partnerschap samen te werken met TNO aan het opschalen en bevorderen van nieuwe technologieën die nodig zijn om de chemische industrie te transformeren naar een netto nul en circulaire toekomst.”

Met dit nieuwe partnerschap zullen de twee organisaties samenwerken aan het opschalen en bevorderen van de technologieën die nodig zijn om de chemische industrie te transformeren naar een netto nul en circulaire toekomst. Op de belangrijkste duurzaamheidsonderwerpen initieert en positioneert de GIC onderzoeksprojecten die de meest urgente uitdagingen van de chemische industrie aanpakken. TNO fungeert als een natuurlijk faciliterend ecosysteem om GIC-projecten verder te ontwikkelen, met een robuust netwerk van experts en innovatiepartners.

Tjark Tjin-A-Tsoi: “We zijn er trots op om als Associate Member samen te werken met de Global Impact Coalition. TNO ziet een centrale rol voor deGIC in het samenbrengen van de chemische industrie en onderzoeksorganisaties om gezamenlijk uitdagingen aan te pakken op het gebied van de energie en materiaaltransitie.”

Voortbouwend op het succes van de onlangs gelanceerde R&D Hub voor de verwerking van plastic afval, kijken de Global Impact Coalition en TNO uit naar toekomstige projecten die het platform voor industrie brede samenwerking en innovatie zullen blijven benutten.