Het smaakt als roomboter, het ziet eruit als roomboter, je gebruikt het als roomboter, maar het is volledig plantaardig. Dat is Flora Plant en het ligt nu in de winkel.

  • Flora Plant is zuivelvrij en bestaat uit de plantaardige oliën van lijnzaad, koolzaad en zonnebloem. Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk.
  • Flora Plant bevat minder vet en zout dan roomboter.
  • Bovendien kost het minder energie om te maken. Één pakje Flora Plant heeft de helft minder impact op het klimaat dan roomboter.
  • Flora Plant is verpakt in een biologisch afbreekbare, papieren wikkel zonder plastic.
  • Flora Plant past binnen een duurzaam voedingspatroon.

Genieten zonder schuldgevoel

Flora Plant is niet alleen goed voor het klimaat, het bevat ook alle goede eigenschappen van 100% plantaardig. Het bevat geen transvetten en minder verzadigde vetten dan traditionele roomboter (47 g/100 g versus 58 g/100 g). In de keuken kun je met Flora Plant alle kanten op. Je smeert het makkelijk op je brood en gebruikt het om al je favoriete gerechten te bereiden. Met Flora kun je bakken, braden, grillen, stomen, smoren en stoven. Dankzij de speciale receptuur snijdt, smeert, suddert en smaakt Flora net zo lekker als roomboter. Flora Plant past binnen een vegan lifestyle, maar is ook geschikt voor iedereen die geen zuivel, gluten of lactose mag hebben. Met Flora Plant kun je zonder schuldgevoel genieten.

Beter voor het klimaat

Flora heeft de helft minder impact op het klimaat dan roomboter. Als een gemiddeld huishouden van vier personen een jaar lang roomboter vervangt door Flora Plant besparen ze zo’n 115kg CO2. Dat is dezelfde uitstoot van een benzineauto over een afstand van 460 kilometer – ongeveer het traject van Rotterdam naar Parijs. Bovendien is Flora Plant verpakt in een biologisch afbreekbare wikkel, vrij van plastic. Met deze kleine stap in de goede richting en de keuze voor Flora Plant sluiten consumenten zich aan bij de plantaardige revolutie.

Flora Plant beantwoordt wereldwijde consumentenvraag

Flora Plant beantwoordt aan een wereldwijde vraag van consumenten” zegt Dior DeCupper, Algemeen Directeur van voedingsmiddelenfabrikant Upfield Nederland: “Wereldwijd proberen steeds meer consumenten verantwoord te eten. Het rapport Gezondheid en duurzame voeding voor Europese landen van het European Public Health Agency wijst een aantal belangrijke factoren aan die de kwaliteit van voeding kunnen verbeteren en de schadelijke effecten op het milieu kunnen verminderen. Consumenten kunnen hieraan bijdragen door over te stappen op een meer plantaardig dieet, waardoor ze duurzamer kunnen leven.

Voor meer informatie bezoek www.flora.com