Een gloednieuw initiatief, de Duurzame DinerBon, wordt gelanceerd om duurzaamheid te bevorderen in de horeca en bewuste eetgewoontes te stimuleren bij consumenten overal ter wereld. Dit innovatieve programma, dat gericht is op het ondersteunen van restaurants die zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, biedt een unieke kans voor zowel restaurants als consumenten om samen te werken aan een betere toekomst. Om de start luister bij te zetten en direct nog meer impact te kunnen maken, is initiatiefnemer Hayk Vervoort een crowdfundingsactie gestart.

De Duurzame DinerBon is bedoeld als een instrument om consumenten bewust te maken van de impact van hun eetgewoontes op het milieu en om hen aan te moedigen te kiezen voor duurzame en ethische eetgelegenheden. Door middel van deze cadeaubon kunnen consumenten genieten van heerlijke maaltijden bij restaurants die zich inzetten voor duurzaamheid, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een positieve verandering in de horeca-industrie.
Voor deelnemende restaurants is het een mogelijkheid bewuster ingestelde consumenten en gezelschappen aan te trekken.

Het doel

“We geloven dat het tijd is voor een verandering in de manier waarop we eten en consumeren,” zegt Hayk Vervoort, oprichter van de Duurzame DinerBon. “Met dit initiatief willen we restaurants aanmoedigen om duurzame praktijken te omarmen en consumenten bewust te maken van de keuzes die ze maken als het gaat om voedsel.”

De voordelen

Het programma nodigt restaurants, eetcafés en lunchrooms uit zich aan te sluiten bij het netwerk van duurzame eetgelegenheden en biedt hun de mogelijkheid hun bedrijf te promoten onder een groeiende gemeenschap van bewuste consumenten. Eetgelegenheden die deelnemen aan de Duurzame DinerBon worden opgenomen in een online directory en kunnen profiteren van promotionele activiteiten en samenwerkingen met andere duurzame merken.

” Wij willen met ons eetcafé graag bijdragen aan een meer bewuste en eerlijke manier van consumeren” zegt Pepijn, eigenaar van Bindicafé. “En daar sluit de missie van de Duurzame DinerBon helemaal op aan.”

Crowdfundingsactie gestart

Tijdens de Week Zonder Vlees en Zuivel, is de crowdfunding voor de Duurzane DinerBon gestart op het platform Crowdaboutnow. En de start mag er wezen. In de eerste twee weken is al ruim 50% van het doelbedrag binnengehaald. Funders investeren middels een lening die verspreid over vijf jaar wordt terugbetaald met 3% rente. Ook de aankoop van één of meer dinerbonnen in de voorverkoop is mogelijk.

“De crowdfunding is voor mij niet alleen een manier om het nodige startbudget op te halen, ook om de Duurzame Dinerbon samen met andere enthousiaste mensen goed in de markt te zetten”.

Ook buiten de crowdfunding heeft de Duurzame Dinerbon de samenwerking gezocht en de handen ineengeslagen met de Sustainable Fashion Giftcard, De Vegetariërsbond en het restaurantkeurmerk ‘Lekker Vega’. Daarnaast hebben een aantal restaurants zich aangemeld te participeren in het initiatief.

De crowdfunding loopt tot 1 mei, daarna kan de cadeaubon in productie worden gebracht. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kunt u terecht op crowdaboutnow.nl/campagnes/duurzame-dinerbon

Over de Duurzame DinerBon

De Duurzame DinerBon is een initiatief dat zich richt op het bevorderen van duurzaamheid in de horeca en bewuste eetgewoontes bij consumenten. Het programma biedt restaurants de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een netwerk van duurzame eetgelegenheden en consumenten de kans om te genieten van heerlijke maaltijden bij restaurants die zich inzetten voor duurzaamheid.