Er is een nieuw boek van auteur Niko Roorda verschenen bij uitgeverij Garant. Het boek is getiteld: ‘De Zeven Competenties van de Duurzame Professional’.  Het boek bevat een groot aantal verhalen van professionals, die elk met hun bijzondere prestaties een van de duurzaamheidscompetenties illustreren van het competentiemodel VESTIA+D (Engels: RESFIA+D). De verhalen staan in een raamwerk dat op een vlotte manier de theoretische achtergronden beschrijft, waarbij het ingaat op vragen zoals: wat is een competentie? Wat is een competentie voor duurzame ontwikkeling? Waarom zijn duurzaam competente professionals belangrijk?

Het boek is inzetbaar als inspiratiebron en lesboek voor studenten, HRM-medewerkers, algemeen managers, onderwijsontwikkelaars, en feitelijk voor iedere professional.

Een paar extra nieuwtjes:

Theoretische achtergronden

Het boek is gebaseerd op een model voor beroepscompetenties voor duurzame ontwikkeling. Dat model, VESTIA+D (Engels: RESFIA+D), is door de auteur in de afgelopen jaren ontwikkeld, gevalideerd en in verschillende praktische contexten toegepast: o.a. voor onderwijsontwikkeling (vaststelling van opleidingsdoelen en curricula), voor HRM en voor persoonlijke coaching en ontwikkeling.

De theoretische achtergronden van het model zijn beschreven in een hoofdstuk dat in een ander boek verschijnt. Dat boek, getiteld ‘Management of Sustainable Development’, is een bundel van door verschillende auteurs geschreven hoofdstukken. Deze bundel verschijnt eind 2015 of begin 2016 bij de Deense uitgever River Publishers.

Amerikaanse uitgave

In samenwerking met een Amerikaanse hoogleraar, Anouchka Rachelson, bereid ik een USA-editie van het boek voor. Daarin blijft het raamwerk van het boek overeind, maar worden de cases (de ‘verhalen’) vervangen door verhalen van Amerikanen. Onderhandelingen met een uitgever zijn in een vergevorderd stadium.

Bestel het boek online:

managementboek

bolcombestel