Vandaag lanceert ProVeg de eerste Nederlandse App die helpt om te stoppen of minderen met vlees en andere dierlijke producten. De mobiele Veggie Challenge App kiest voor een positieve aanpak en biedt ondersteuning wanneer je maar wilt en wanneer je maar wilt. Deelnemers aan de Veggie Challenge krijgen gratis toegang tot de App.

Wat kan de Veggie Challenge App? 

Deze App biedt alle extra ondersteuning voor beginnende vleesminderaars, vegetariërs en vegans in de eerste 30 dagen van hun nieuwe lifestyle. Je krijgt toegang tot meer dan 350 plantaardige recepten, stelt makkelijk je weekmenu samen en maakt op basis van jouw keuzes in 1 klik een eigen shoppinglijst. Zo neem je jouw persoonlijke Veggie Challenge Coach mee de supermarkt in en wordt koken nóg leuker.

Wil je weten hoeveel dieren, CO2, land en water je bespaart met jouw dieet? Dan geeft de App je meteen antwoord. En voor andere vragen en noodhulp, brengt de App je direct in contact met jouw ProVeg coach, een diëtist of met andere deelnemers.

Fitbit, maar dan vega-friendly

De App is bedacht en ontwikkeld door stichting ProVeg, een goed doel dat zich inzet om de wereldwijde consumptie van dieren te halveren voor 2040. Wat startte als een idee voor een betere wereld, ontpopte zich in een echt product dat honderdduizenden mensen zal helpen bij het veranderen van hun eetgewoonten.

“De Veggie Challenge bestaat nu 8 jaar en heeft al meer dan 100.000 deelnemers geholpen met vleesminderen,” vertelt initiatiefneemster Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland. “We droomden van een App zoals de populaire sport app Fitbit, maar dan volledig gericht op plantaardig eten. Begin dit jaar haalden we 15.000 euro op via een crowdfunding om een start te maken. Dankzij deze donaties en de inzet van diverse vrijwilligers, kunnen we vandaag, op Wereld Vegetarisme Dag, de eerste versie van de App presenteren. Ondertussen zoeken we verder naar financiering voor extra functies en koppeling met social media, supermarkten en andere apps.”