Vandaag is het boek ‘De Vegetarische Slager’ van Jeroen Siebelink uitgekomen. Een boek over hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces.

Hij heeft even overwogen het klein te houden. Als iets voor zichzelf, alsof het maar een persoonlijk probleempje is met het supermarktaanbod. Maar het gaat niet om hem. Het gaat om de planeet. Volgens de Verenigde Naties is er vanaf 2050 een extra planeet nodig om onze planeet te voeden. En Jaap Korteweg heeft geen zin om die sombere rapporten te lezen, hij wil er ook geen oordeel over vellen, hij wil alleen maar iets doen aan het probleem. Dus nu zit híj met een probleem. En er is geen weg meer terug.

Ontmoet Jaap Korteweg, slagerszoon en boer uit het Brabantse Zevenbergen: nuchter en bescheiden, maar ook ambitieus en eigenwijs. Iemand die blind is voor beren op de weg, maar zijn kansen altijd scherp ziet. Een eenvoudige man met een niet zo eenvoudige droom: mensen vegetarisch vlees laten eten. Lékker vlees; kip, biefstukken, rookworst – alles waar hij zelf als vleesliefhebber zo van houdt – maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt.

Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink neemt de lezer mee op het onvergetelijke avontuur van een groepje pioniers dat zich, gesterkt door de missie van Jaap, elke dag inzet voor een wereld zonder dierlijk vlees. Met dit geweldige boek ben je onderdeel van de droom, de strijd, de mislukkingen, de tactiek, de geheimen, het doorzettingsvermogen en het uiteindelijke succes van De Vegetarische Slager.

Bestel het boek hier online!

Quotes

‘Korteweg is van de knuppel en het hoenderhok. Hij vindt het prima om koeien in te leveren voor natuur. Grasland en weidevogels voor wildernis. Weg met de veehouderij. Niet een beetje, hup, gewoon alles. Hij noemt zichzelf de grootste bedreiging voor veeboeren.’ NRC Handelsblad over Jaap Korteweg

‘Hier fop je de vleeseter mee.’ Topkok Pierre Wind

‘Gezonder, beter voor het milieu en trendy: Unilever neemt De Vegetarische Slager over en gaat er een wereldmerk van maken.’ Het Financieele Dagblad

‘Jaaps werk is een prachtig voorbeeld van innovatieve disruptie.’

verkiezing EY Entrepreneur Of The Year (2016)

‘Waarom een zielige kip gebruiken voor vlees, als je een machine hebt die vlees van De Vegetarische Slager maakt?’ The New York Times