IVAM, het milieuadviesbureau verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de toolkit ontwikkeld op basis van haar jarenlange ervaring met milieu en MVO projecten in China. De toolkit is mede mogelijk gemaakt door MVO Nederland en de Economische Voorlichtingsdienst (EVD) .

De MVO Toolkit China is gebaseerd op de OESO Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Dit zijn de internationale en door de Nederlandse overheid gestimuleerde spelregels voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De toolkit geeft deze richtlijnen een concrete invulling waardoor ze voor de ondernemer hanteerbaar worden. Aan bod komen onderwerpen als: de maatschappelijke issues in China, het beperken van risico’s als ondernemer, het op positieve bijdragen aan de milieu- en arbeidsomstandigheden en de mogelijkheden voor samenwerking.

IVAM begeleidt bedrijven en hun toeleveringsketens naar winstgevend MVO, met name in China. Activiteiten die daarop aansluiten zijn onderzoek, training, doorlichting, praktijkexperimenten en het betrekken van lokale stakeholders. Wilt u meer diepgaande informatie over een MVO onderwerp in China of wilt u begeleiding op maat, neem dan contact op met IVAM.

Bedrijven en organisaties kunnen een exemplaar van de MVO Toolkit China op CD-rom kosteloos aanvragen bij IVAM,
020 525 5080 (office@ivam.uva.nl)