MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland, introduceert de NEx-check. Bedrijven doen deze laagdrempelige online test om erachter te komen hoe duurzaam hun bedrijf is. De test behandelt 21 vragen op 7 thema’s, waaronder groene energie, biodiversiteit en circulaire economie. Deze thema’s komen uit de Nieuwe Economie Index (NEx), het onderzoek dat MVO Nederland jaarlijks doet naar de duurzaamheid van de Nederlandse economie.

Hierin geven ze een inschatting van hun score op een schaal van nul tot tien. Na het invullen ontvangen ze een voor hun organisatie relevante algemene score op de NEx-check, net als in de echte NEx. Daarnaast ontvangen ze een score voor elk van de zeven thema’s. Afhankelijk van deze score biedt MVO Nederland relevante links naar stappenplannen, events en projecten om op de zeven thema’s aan de slag te gaan.

“Bedrijven zijn druk en vinden het lastig om in te schatten waar ze het goed en minder goed doen. Met de NEx-check hebben ze een laagdrempelig middel in handen om hun prioriteiten qua verduurzaming te bepalen en aan de slag te gaan”, zegt Bas Maier, manager partners bij MVO Nederland.

De NEx-check is te vinden op de website van MVO Nederland.

NEx-check van MVO Nederland