Pure Energie gaat samen met Tata Steel het grootste dakgebonden zonnepanelenproject van Nederland realiseren. De komende twee jaar plaatst Pure Energie maar liefst 80.000 zonnepanelen op daken van diverse fabrieken van het staalbedrijf. De totale capaciteit van de zonnepanelen is 22 MW. Dat is genoeg groene stroom voor 7000 huishoudens.

25 hectare zonnepanelen
Het zonnepanelenproject bij Tata Steel in IJmuiden is een van de grootste dakgebonden zonnepanelenprojecten op een bedrijventerrein ter wereld. In totaal wordt 25 hectare dakoppervlak van zonnepanelen voorzien. De zonnepanelen worden geleverd door Tata Power Solar, dat hiermee zijn grootste zonnepanelenproject ooit realiseert. De verwachte jaarlijkse opbrengst bedraagt 22 miljoen kilowattuur. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de bedrijfsprocessen op de site.

Inmiddels is op het dak van de Koudbandwalserij 2 bij Tata Steel in IJmuiden een proefopstelling van de zonnepanelen geplaatst. In het voorjaar van 2016 starten Pure Energie en Tata Steel met het monteren van de duizenden zonnepanelen op het terrein.

Een duurzamere samenleving dankzij Tata Steel
“Tata Steel streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de samenleving”, aldus Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa. “Met dit zonnepanelenproject leveren we een bijdrage aan het opwekken van duurzame energie in ons land. Ik hoop dat dit project tot navolging leidt elders in ons land en ook daarbuiten. Bij Tata Steel blijven we ons onverminderd inzetten om toonaangevend te zijn waar het gaat om staal maken met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en zo laag mogelijk energieverbruik.”

Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie is blij met de samenwerking. “We zijn trots om als groenste energiebedrijf van Nederland samen te werken met Tata Steel en hen te helpen hun duurzame ambities te realiseren”.