Een maand geleden ging de Switch Challenge van start. Een van de opvallendste uitkomsten is dat 1 op de 3 mensen denkt dat het een bedrijf geld kost als ze meer vrouwen aannemen.

Dat is opmerkelijk, want onderzoek toont aan dat een 50/50 man-vrouw verhouding binnen een bedrijf voor een omzetstijging van zo’n 7% zorgt. Toch denkt 25% dat een gelijke man-vrouw verdeling alleen maar meer discussies met zich meebrengt. 8% Denkt zelfs dat meer vrouwen een financieel verlies veroorzaken van circa 20%.

Switch en Sublime FM, de bedenkers van de Switch Challenge, willen mensen uit het MKB aan het denken zetten over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarbij komen zowel milieuaspecten als sociale kanten aan de orde. Voorop staat dat MVO loont.
Daar vertellen andere ondernemers ook duidelijk over in de interviews op Sublime FM.

Mobiele telefoon
Dat voordeel is echter nog lang niet voor iedereen duidelijk. Zo weet slechts 1 op de 3 mensen hoe je energie en materialen kunt besparen met een mobiele telefoon.
Iedereen heeft er wel een: een mobiele telefoon. Ze kosten veel geld, maar je kunt eigenlijk niet zonder. Hoe je bespaart op energie en materialen is echter vaak nog een raadsel. Terwijl het eigenlijk zo simpel is: gebruik je telefoon twee in plaats van één jaar en je bespaart direct de helft op materiaalgebruik. Leg je telefoon niet onnodig aan de lader en laad op met zonnepanelen of groene stroom. Er zijn mogelijkheden te over om energie te besparen.
Tijdens deze Week van de energierekening zijn er genoeg tips te vinden.

Voor wie verder wil kijken

Speel de quiz op www.switchchallenge.nl en kijk waar jouw bedrijf winst kan behalen. Nodig daarna je vrienden of collega’s uit om ook de Challenge te spelen.

Tot en met 12 december aanstaande kan iedereen meedoen. Daarna wordt de finale gespeeld, in januari, in de hoofdstad van de provincie met de meeste deelnemers aan de Challenge. De winnaar wint een reis voor twee personen naar Aruba, met twee kaartjes voor de Aruba Green Conference. Aruba is het eerste land ter wereld dat in 2020 volledig duurzaam wil zijn. Dus er is, naast zon en strand, veel inspiratie te vinden.