De luxe vinyltegels (LVT) van duurzame vloerenfabrikant Interface bestaan nu voor 39 procent uit gerecyclede materialen. Het gaat om materiaal uit de afvalstroom die ontstaat door de winning van grondstoffen. Met deze innovatie zet het bedrijf een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar vloerencollectie en in de Climate Take Back™-missie om de opwarming van de aarde terug te draaien.

Duurzaamheidsverbeteringen

In 2017 lanceerde Interface een collectie luxe vinyltegels (LVT) vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten en zware chemische materialen. Interface onderzoekt continu hoe het de LVT-collectie nog verder kan verduurzamen. Dit doet het bedrijf door de inhoud van het product en het productieproces volledig te controleren. Het resultaat hiervan is dat de LVT-vloeren nu voor 39% uit gerecycled materiaal bestaan.

Hergebruik grondstoffen

Tijdens het winnen van grondstoffen worden uit de afvalstroom waardevolle materialen gehaald, die als postindustrieel gerecycled materiaal in de LVT wordt verwerkt. “Door deze waardevolle grondstoffen te hergebruiken en te verwerken in onze vloertegels zetten we een volgende stap in onze Climate Take Back-missie om de opwarming van de aarde terug te draaien. Binnen deze missie willen we ook onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid naar dit segment van vloeren brengen”, aldus Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager in de Benelux.