Als één van de eerste webshops in Nederland met de duurzaamheidscertificering van Thuiswinkel.org en met initiatieven zoals het verminderen van retouren, milieuvriendelijke verpakkingen en het creëren van bewustwording bij de consument, toont Livera aan dat het mogelijk is om bodyfashion en verantwoordelijkheid te combineren. Mooie woorden, maar vooral mooie daden voor Livera ziet duurzaamheid er als volgt uit.

Duurzaamheidscertificering van Thuiswinkel.org

Als één van de eerste Nederlandse webshops die deelnam aan de pilot van de nieuwe duurzaamheidscertificering van Thuiswinkel.org, bewijst Livera dat het niet alleen gaat om het verkopen van kwalitatieve bodyfashion en daarmee vrouwen een positiever zelfbeeld te geven, maar ook om het nemen van serieuze stappen richting een duurzamere bedrijfsvoering. Met de duurzaamheidscertificering is Livera nu officieel erkend, bieden ze duidelijkheid aan de consument over hun duurzaamheidseisen én onderstrepen ze hun toewijding aan duurzaamheid.

Repareren of vermaken: geef je BH een tweede kans

Bij Livera streven ze naar eeuwige liefde voor jouw favoriete items, ook (of misschien wel juist) als ze een beetje liefde nodig hebben. Heeft een geliefde BH toch echt haar beste tijd gehad? Bij Livera vinden ze het belangrijk dat alle producten lang meegaan. Voor webshop bestellingen en bij een beoordeling van het product, proberen ze bij defecten binnen de garantietermijn altijd eerst te laten repareren.

Retourneren

Bij Livera begrijpen ze als geen ander dat het vinden van de perfecte pasvorm soms een uitdaging kan zijn. Daarom staan ze altijd voor je klaar, zowel voor als na een aankoop. Omdat klanttevredenheid én de gezondheid van de planeet voorop staat, vraagt Livera vanaf april 2024 een bijdrage van €1 per artikel voor de verzendkosten van de retourneringen. Door bewust te winkelen en onnodige retourzendingen te vermijden, wil Livera samen bewustwording vergroten over de milieu-impact van retourneren. Het laatste zou bijna niet nodig hoeven zijn als je gelijk de juiste keuze kan maken. Daarom biedt Livera handige maathulp en persoonlijke keuzehulp, waarmee het vinden van de juiste pasvorm een fluitje van een cent is.

Drop & Loop

Gebruikte kleding verdient een tweede kans. Daarom is Livera een samenwerking met Drop & Loop gestart, die zich inzetten om textiel verspilling tegen te gaan. Drop & Loop introduceert een innovatieve manier om gebruikte kleding en textiel in te leveren. De meeste gedragen kledingstukken (ja ook slips) kunnen namelijk opnieuw gebruikt of gerecycled worden. Dat is niet alleen een groen gebaar voor onze planeet, maar biedt ook een leuke beloning voor de consument, die bij elke elke inleverbeurt (bij één van de deelnemende filialen) een kortingsvoucher van 10% korting op een volgende aankoop ontvangt.

De collectie

Nachtmode vervaardigd van duurzamere Eco Vero Viscose, wat helpt om CO2-uitstoot te verminderen en watergebruik beperkt. Innovatief wasbaar, herbruikbaar en milieuvriendelijk menstruatie ondergoed van Chantelle gemaakt van ultrazachte gerecyclede microvezel en OEKO-TEX gecertificeerd (een keurmerk dat aangeeft dat het kledingstuk geen schadelijke stoffen bevat). Een badpak gemaakt van 70% gerecyclede materialen of de baanbrekende ChantelleOne circulaire lijn welke 100% recyclebaar is. Duurzaamheid begint bij de basis, bewijst Livera: bij lingerie.

Over Livera

Livera is dé lingerie expert van Nederland met 100 winkels, een eigen webshop en meer dan 50 jaar kennis en ervaring. Livera biedt een gevarieerde collectie aan lingerie, ondermode, nachtmode en badmode van verschillende merken. Livera ondersteunt vrouwen in het groeien van haar zelfliefde en zelfvertrouwen. Ze weten dat geen vrouw, geen lichaam en geen smaak hetzelfde is. De selectie aan producten is dan ook altijd nauwkeurig afgemeten op haar behoeftes, haar lichaam en momenten in haar leven. Daarnaast heeft Livera duurzaamheidsinitiatieven hoog in het vaandel.