Sinds 2021 zijn verkooppunten die biologisch onverpakte producten verkopen verplicht zich te laten certificeren door Skal. Lidl beet, als eerste grote retailer, de spits af en is daarmee de eerste van de grote supermarktketens voor alle winkels biologisch gecertificeerd. Skal is “blij dat met de certificering van Lidl niet verpakte biologische producten (zoals AGF) en bereide biologische producten (zoals bake-off broden) voor de consument beschikbaar blijven”.

Als controle autoriteit voert Skal inspecties uit bij filialen, distributiecentra en hoofdkantoren en staat de gehele keten, van producent tot consument, onder toezicht van Skal.

Biologische verkooppunten

Dat biologische verkooppunten ook verplicht zijn zich te certificeren, draagt bij aan het consumentenvertrouwen. Bewuste consumenten willen zeker zijn van een betrouwbaar biologisch product. Er hebben zich al veel verkooppunten aangemeld voor certificatie, en ook reguliere supermarktketens gaan hiertoe over.

Spits afbijten

Lidl beet, als eerste grote retailer, de spits af en is daarmee als eerste van de grote supermarktketens voor alle winkels biologisch gecertificeerd. Skal is blij dat met de certificering van Lidl niet verpakte biologische producten (zoals AGF) en bereide biologische producten (zoals bake-off broden) voor de consument beschikbaar blijven.