Ingrediëntenleverancier Royal Koopmans introduceert Nedertarwe. Het graan komt van Nederlandse telers die strikte richtlijnen voor duurzaamheid navolgen. Koopmans wil er een duurzame beweging mee in gang zetten. “Nedertarwe is een totaalconcept voor bloem en meel van een hoge kwaliteit, bestemd voor ambachtelijke bakkers die duurzaam brood willen bakken.”

Sinds 2014 werk het bedrijf hard aan de ontwikkeling van een volwaardige baktarwe en daar zijn ze nu in geslaagd. Op basis van de kennis en eigenschappen van diverse oogsten is het na vele proefmalingen, testen en bakproeven gelukt om specifieke melanges te kunnen malen. Door selectie en ontwikkeling van de juiste tarwerassen, bevat Nederlands graan nu niet alleen meer en beter eiwit, maar krijgt het ook meer aandacht en zorg van de boer.

Samenwerken met alle schakels in de keten

Samen met alle schakels in de graanketen zet Koopmans  de beweging naar duurzaamheid in gang. Van zaaien tot oogsten, van malen tot bakken: met kennis, vakmanschap en gedrevenheid streven ze naar producten met zoveel mogelijk kracht & smaak uit de natuur.

De Boer
Krijgt een eerlijke prijs voor zijn duurzaam geteelde graan

De Molenaar
Maakt met één van de modernste molens van Europa het verschil in kwaliteit

De Meesterbakker
Weet met passie en vakmanschap het graan op topniveau te brengen

De Bakker
Helpt klanten duurzame keuzes te maken met 100% smaakvol brood & banket

De Consument
Helpt de boer en bakker om nóg duurzamer te ondernemen door te kiezen voor Nedertarwe