Koningin Máxima neemt publicatie Dutch Sustainable Growth Coalition in ontvangst

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt op dinsdagmiddag 2 december de derde publicatie van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) in ontvangst tijdens een seminar in Amsterdam.

In de publicatie ‘Sustainable innovation’ staan praktijkvoorbeelden van innovatieve producten en samenwerkingsverbanden die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, biodiversiteit, honger, gezondheidszorg, sanitatie en armoede. Tijdens het seminar spreekt Jan Peter Balkenende, medeauteur van de publicatie,  voorzitter van de DSGC en partner bij dienstverlener EY. Andere sprekers zijn onder meer Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW,
Ton Büchner, CEO AkzoNobel en Feike Sijbesma, CEO DSM. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking schreef het voorwoord voor ‘Sustainable innovation’.

Met het seminar en de publicatie onderstreept DSGC de rol van het bedrijfsleven bij het realiseren van de klimaat- en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die in 2015 door de Verenigde Naties worden vastgesteld.

In de duurzame bedrijvencoalitie DSGC ontwikkelen en delen Unilever, DSM, Philips, AkzoNobel, Shell, KLM, FrieslandCampina en Heineken hun kennis over duurzaam ondernemen. Hun gezamenlijke overtuiging is dat financiële en economische groei direct verband houdt met maatschappelijk rendement. Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het initiatief. Dienstverlener EY (voorheen Ernst & Young) biedt ondersteuning aan de bedrijvencoalitie en organiseert het seminar vanuit die rol voor de derde keer.