Met de nieuwe Komrads World collectie brengt Komrads de meest duurzame sneaker ooit op de markt. Na meer dan een jaar product- en marktonderzoek komt het Belgische sneakermerk met een zeer innoverende sneaker, gemaakt van appel-leer. De sneaker bestaat uit 100% gerecycleerde en natuurlijke materialen, met bijzondere aandacht voor kwaliteit en design.

Als tegenreactie op een van de meest vervuilende industrieën, de fashion-industrie, creëert de Komrads World collectie een nieuwe standaard voor duurzaamheid binnen de sneakermarkt. Hierbij wordt de impact op Moeder Aarde tot zo goed als nul herleid.

Appel-leer

Voor deze collectie werkt Komrads met 100% gerecyclede en innoverende materialen. Zo wordt de buitenzool van de sneaker gemaakt uit gerecycled rubber (van oude autobanden) en de bovenkant wordt geproduceerd uit uniek appel-leer. Appel-leer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, door fermentatie van de appelschil. Ook de ergonomische binnenzool is bekleed met appel-leer en 100% gemaakt uit gerecycleerd materiaal.

Made in Europe

De volledige productie van deze collectie vindt plaats in Europa, de grondstoffen komen uit Italië en Spanje en de sneaker wordt in Portugal geassembleerd. Hierdoor bewaakt en respecteert Komrads ook sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden. Naast duurzaamheid speelt design en kwaliteit een belangrijke rol. De nieuwe sneakerlijn is ontworpen door het Antwerpse designbureau ‘Studio van A’ en is verkrijgbaar in de kleuren Green, Blue, Red en Black met wit als basiskleur.

De Komrads World collectie is vanaf woensdag 24 april exclusief te koop via het pre-funding platform Ulule.com van € 119 voor € 79 euro.

Over Komrads

KOMRADS is opgericht in 2013 en heeft slechts één doel: het creëren van een duurzaam cultmerk die de huidige cultuur omarmt en respect heeft voor het erfgoed van ons product en de planeet waarop we leven. Komrads richt zich op een gemeenschap van dromers, ontwerpers, en muzikanten en produceert met respect voor mens en natuur!