Aan borstklopperij doet Dokman naar eigen zeggen niet. Hij gebruikt het maatschappelijk verantwoord ondernemen niet in zijn verkoopinspanningen bij nieuwe en bestaande klanten. ‘Ik sla mijn klanten hiermee niet om de oren. Ik ben geen dominee. Het is toch ook helemaal niet relevant voor klanten? Wat ik belangrijker vind, is dat we verder gaan dan groen. We behandelen klanten net zo integer als de natuur. Ook dat past in de bedrijfscultuur, daarom schreeuw ik ook dat niet naar buiten toe.’

Gewoonste zaak
Door de groei van zijn bedrijf – in drie jaar groeide het van twee naar veertig medewerkers – zag Dokman de rekening voor het verantwoorde ondernemen stevig groeien. ‘Maar het blijft de gewoonste zaak van de wereld om je CO2 uitstoot te compenseren. Dat is ons heel kleine bescheiden aandeel aan de wereld. Zoveel stelt het niet voor.’