Sustainable Talent gelooft in de kracht van talenten. Onze missie is om deze talenten op de juiste plek te krijgen en daarmee de transitie naar duurzaamheid te versnellen. We doen dit door professionals te leren hoe ze zich beter kunnen positioneren én profileren binnen de duurzame arbeidsmarkt door middel van trainingen en coaching. Duurzame organisaties helpen we met het binden en boeien van professionals én het vinden van de juiste kandidaten voor hun openstaande vacatures. Deze vacatures vind je op de ‘MVO Vacaturebank‘.

Jouw leiderschapsreis naar een duurzame carrière

Om jou als professional te ondersteunen bij de zoektocht naar een duurzame carrière onderscheiden we 5 fases:

  1. kies wat je wil
  2.  onderzoek de belangen van de organisatie
  3. pitch: onderzoek hoe je zou matchen
  4. netwerk: brand jezelf als expert
  5. groei met best practices in je vak

Word ambassadeur duurzaamheid

De volgende stap in je duurzame loopbaan is spannend. Veel professionals denken al snel aan een hele nieuwe life-changing stap. Een stap naar een nieuwe werkgever met een andere, meer duurzame rol. Dan volgen er daarna allerlei moeilijk en cruciale vragen zoals; bij welke werkgevers zou ik passen? Welke rol kan ik vervullen? Én natuurlijk de vraag, wil ik wel echt weg hier bij mijn huidige werkgever?
Deze vragen, twijfels en keuzes begrijpen wij bij Sustainable Talent helemaal. Maar wat nou als ik je kan vertellen dat het ook mogelijk is te groeien in je rol in duurzaamheid in je huidige baan. Van de vijf verschillende carrièrefases, is dit de laatste fase, groei. Kan jij regie pakken op duurzaamheid, op de plek waar je nu zit? Vaak zitten daar, in precies die vraag, heel erg veel kansen.

Impactvol ondernemen is een boek dat heel mooi illustreert, dat duurzaamheid binnen iedere afdeling een belangrijke rol speelt. Dus ook binnen jouw afdeling. Er zijn altijd mogelijkheden om te kijken naar hoe de bedrijfsvoering van jouw bedrijf duurzamer kan worden ingericht. Zit je bij inkoop, dan is bijvoorbeeld circulair inkopen belangrijk. Ben je HR-manager, dan valt er misschien wel duurzaamheidswinst te behalen in het stuk Learning & Development. Of je pakt als individu de rol op, om als inspirator aan de slag te gaan en je collega’s te inspireren andere keuzes te maken.

Een trend die daar mooi bij aansluit is interne ambassadeurschap. Binnen veel organisaties zijn er professionals, die misschien wel net zoals jij, aan de slag willen met duurzaamheid en positieve impact willen maken. Wie weet heb jij zelf wel collega’s die er ook zo over denken. Kartrekkers in duurzaamheid zijn hele belangrijke personen in de transitie naar de nieuwe economie. Duurzaamheid is mensenwerk en het menselijk kapitaal binnen organisaties gaat die versnelling laten plaatsvinden. Vanuit de passie die je hebt, die intrinsieke motivatie, kun jij als professional heel erg veel bereiken.

Klinkt dit als een eerstvolgende stap die je mogelijk kunt zetten in je duurzame loopbaan? Ben jij de nieuwe duurzame ambassadeur? Wie weet kun je een team van ambassadeurs bouwen binnen je organisatie. Ambassadeurs kunnen impact maken door bijvoorbeeld: te inventariseren wat de duurzaamheidswensen zijn bij medewerkers, door te netwerken en door te inspireren. Begin klein en zorg dat het groot wordt. En pleit hiervoor bij je huidige werkgever en geef aan dat je je wilt inzetten voor het verduurzamen van je organisatie en ook wilt groeien m.b.t. kennis van duurzame mogelijkheden.

Wat kunnen wij voor je doen?

In onze academie leer je meer over duurzaamheid en word je begeleid in het maken van duurzame loopbaankeuzes. Leer je wat je talenten zijn en hoe je deze in kunt zetten in de wereld van duurzaamheid. We gaan hier ook mee aan de slag in de Your Future Proof Career,, een training waarin je met andere deelnemers jouw talenten en volgende stap in jouw duurzame loopbaan ontdekt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere vier carrièrefases die wij onderscheiden? Schrijf je in voor ons gratis introductiewebinar, daar lichten we de fases toe en kun je voor jezelf bepalen waar je staat en wat bij je past.

Juultje de Groot, Sustainable Talent