Groente-innovator &samhoud food daagt Nederland uit om in januari naast 0% alcohol ook voor 100% groente te gaan. Met ‘Green January’ wil &samhoud food mensen laten ervaren dat groente en genieten goed samen gaan. Met de introductie van een unieke groente-ovenlijn bij Jumbo geven ze deze campagne een vliegende start. De nieuwe Vegetable productlijn bestaat uit populaire snacks op basis van groente: Nuggets, Wellington, Cheese Schnitzel en Sausages en zijn te vinden in het vriesversschap. De groente-innovaties komen uit de keuken van 2-Michelinsterren chef Moshik Roth.

Borrel van de toekomst: Green January

Voor velen is januari een moment voor een nieuwe start, weer ‘normaal’ doen en terug naar de realiteit. Naar schatting doen zo’n 100.000 mensen mee aan ‘Dry January’, een initiatief om in de maand januari geen alcohol te drinken. &samhoud nodigt Nederland uit om mee te doen aan ‘Green January’: niet alleen 0% alcohol, maar ook 100% groente. Dankzij de nieuwe groente-ovensnacks kan iedereen genieten van groente bij de borrel: lekker én verantwoord.

Verantwoord snacken met groente-innovaties

De nieuwe groente-snacks spelen handig in op de trend naar gezonder en duurzamer snacken. Ovensnacks groeien al langer aan populariteit, net als vegetarische alternatieven. De basis van groente zorgt voor een nieuw onderscheidend alternatief op de huidige klassieke snacks. De &samhoud groente-ovenlijn is te vinden in het diepvriesassortiment van Jumbo en bestaat uit een mix van klassieke Hollandse snacks op basis van groente én een Vegetable Wellington. De laatste is een vegetarische variant op de klassieke Beef Wellington. Voor de vulling is gekozen voor &samhoud Groentegehakt, wat in 2018 de befaamde Best New Plant-Based Food Awards won.

#GreenJanuary

Met de hashtag #GreenJanuary inspireert &samhoud haar volgers met recepten voor de nieuwe groente-ovensnacks. Fans worden in de komende weken verrast met kleurrijke en toegankelijke receptinspiratie. De recepten worden samengesteld in co-creatie met chef Moshik Roth van 2-Michelinsterren restaurant &moshik, waar creativiteit met groente haar basis vindt.