Van 20 t/m 22 mei vindt de Topconferentie van Nederland Maakt Impact voor jong Nederland plaats. Nationale leiders als Marjan Hammersma, Hein Schumacher, Aniek Moonen en meer verenigen zich om de nieuwe generatie te inspireren om impact te maken. 500 deelnemers komen samen en luiden een positief geluid het land in.

Na het grote (digitale) succes van het afgelopen jaar , met sprekers als Jan Peter Balkenende, Edith Schippers, André Kuipers en Jörgen Raymann keert Nederland Maakt Impact (Ned MI ) terug met een volgende Topconferentie. Ned MI is een Nederlandse stichting die jonge toekomstdragers (18 – 30 jaar) verbindt, inspireert, activeert en ontwikkelt, zodat wij samen aan een mooiere toekomst werken. Tijdens de fysieke Ned MI xTopconferentie van 2022 komen 500 deelnemers uit het hele land in Den Haag samen om te spreken en na te denken over de bestaande uitdagingen en mogelijke oplossingen binnen ons land. De vier hoofdthema’s zijn: onze gezondheid, onze aarde, onze educatie en onze maatschappij.

Tijdens de Ned MI xTopconferentie kunnen deelnemers plenaire sessies en paneldiscussies van invloedrijke Nederlands bijwonen, vaardigheden opdoen tijdens informatieve workshops en krijgen ze de mogelijkheid om hun verhaal aan heel Nederland te pitchen. Gedurende het hele programma netwerken alle aanwezigen voor samenwerkingen en eventuele carrièremogelijkheden. Aanwezigen zijn onder meer: Marjan Hammersma (SG Min. OCW), Hein Schumacher (CEO Royal FrieslandCampina), Abigail Norville (pSG Min. VWS), Rick Brink (voormalig minister Gehandicaptenzaken), Sandra Pellegrom (Nationaal Coördinator SDG’s), Darine El Houfi (Oprichter Leren voor de Toekomst), Aniek Moonen (Voorzitter Jonge Klimaatbeweging), Naz Kawan Co-Founder A Beautiful Mess) en SisterinScience_NL (Mimi, Lotte en Noor).

Voorzitter Hoessein Alkisaei benadrukt het belang van een jongerentop in Nederland: “Jongeren hebben ontzettend veel goede ideeën voor onze maatschappij, maar missen vaak het nodige netwerk of podium om dit te realiseren. Tijdens de Ned MI xTopconferentie krijgen de deelnemers de kans om met nationale leiders het gesprek aan te gaan. Samenwerking met de nieuwe generatie is van groot belang om Nederland nog mooier door te kunnen geven aan de komende generaties.”

Ook zijn Ned MI en SDG Nederland een samenwerking aangegaan om op effectieve manieren jong Nederland bekend te maken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Beide organisaties trachten aan iedere deelnemer van de Ned MI xTopconferentie een helder beeld te schetsen over hoe hij/zij kan bijdragen aan deze belangrijke ontwikkelingsdoelen. Tijdens de Ned MI xTopconferentie behandelen de vier hoofdthema’s gezamenlijk alle 17 ontwikkelingsdoelen.

Na deelname aan de Ned MI xTopconferentie zijn deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd om in de maatschappij actie te ondernemen. Toch lopen veel jonge Nederlanders tegen uitdagingen aan als waar en hoe te beginnen. Daarom kunnen deelnemers na afloop van de Ned MI xTopconferentie zich opgeven voor de Ned MI xAcademie waarbij ze een traject van 5 interactieve trainingen doorlopen en de nodige vaardigheden opdoen om uiteindelijk als onafhankelijke impactleiders in de maatschappij te fungeren.

Alle programma’s van Ned MI zijn bedoeld voor jonge Nederlanders uit verschillende lagen van de maatschappij die hun vooruitstrevende ideeën en verbeeldingskracht willen inzetten voor een beter Nederland. Deelnemen aan deze programma’s stimuleert het geloof in eigen kunnen en ontluikt daarmee de eerste en volgende impactvolle stappen.

Geïnteresseerde jongeren tussen de 18 en 30 jaar kunnen zich tot en met 15 mei hier aanmelden voor de Ned MI xTopconferentie.