Jan Snel heeft een STIP-certificering ontvangen voor de bewuste keuze om uitsluitend verantwoord hout in te kopen en verwerken. Hiermee garandeert het modulaire bouwbedrijf dat al het hout dat gebruikt wordt in bouwprojecten afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Bewezen inspanningen

Harry van Zandwijk, CEO bij Jan Snel, neemt het certificaat met veel genoegen in ontvangst. Van Zandwijk: “Met deze STIP-certificering laten we zien dat ons hout daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos komt. Jan Snel heeft de ambitie uitgesproken om binnen een aantal jaren volledig circulair te willen produceren. Iedereen binnen het bedrijf werkt hard om deze ambitie werkelijkheid te laten worden en het STIP-certificaat laat zien dat onze inspanningen niet voor niets zijn. We laten zien dat we op de goede weg zijn en grote stappen maken op het gebied van circulariteit.

Daan Kosterman, Projectleider Circulariteit bij Jan Snel, vult aan: “De afgelopen tijd hebben we binnen Jan Snel al verschillende verbeteringen op het gebied van materiaalgebruik doorgevoerd. Hierdoor hebben we bijvoorbeeld het afval drastisch kunnen verminderen en leggen we nog meer focus op de duurzame herkomst van de bouwmaterialen. Met het STIP-certificaat onderstrepen we onze missie om schoner te bouwen.”

Verantwoord bosbeheer

Bedrijven komen in aanmerking voor de STIP-certificering wanneer zij uitsluitend hout inkopen en gebruiken dat op een verantwoorde manier is geproduceerd. Door rekening te houden met de biodiversiteit in het bos en niet meer bomen te kappen dan er bijgroeien, behouden de bossen hun waarde voor toekomstige generaties. Deze duurzame manier van hout produceren noemt men ‘verantwoord bosbeheer’. STIP heeft als missie om te zorgen dat al het hout dat wordt verwerkt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De STIP-certificering van Jan Snel levert een mooie win-winsituatie op; beide partijen zijn hierdoor weer een stap dichterbij hun doelstellingen.