Donderdag 11 maart vond het eerste event van 2021 plaats van Stichting Nederland CO2 Neutraal. Speciale gast en spreker was dit keer Jan Peter Balkenende.

Steeds meer bedrijven en instellingen zien de noodzaak van duurzaam en verantwoord ondernemen. Daarom organiseert Stichting Nederland CO2 Neutraal elk kwartaal een event voor organisaties die actief aan de slag willen met CO2-reductie of zich op een leuke manier willen laten inspireren op het gebied van duurzaamheid. In het verleden stonden onder meer André Kuijpers, Helga van der Leur, Guido Weijers, Gerrit Hiemstra en Ed Nijpels op het podium.

Ditmaal gaf oud-premier Jan Peter Balkenende acte de présence. Tegenwoordig is hij extern partner bij Ernst & Young. Daar houdt hij zich bezig met duurzaamheid in bedrijfsstrategieën en de circulaire economie. Ook is hij lid van de Dutch Sustainable Growth Coalition, een coalitie van acht Nederlandse, internationaal opererende bedrijven én lid van de Club van Madrid (World Leaderschip Alliance).

Balkenende hield een inspirerend betoog over circulair denken en hoe ondernemingen – groot en klein – hierin hun sociale verantwoordelijkheid kunnen nemen. Ook sprak hij over bedrijfsmodellen van de toekomst en de waarde van Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel duurzame ontwikkelingsdoelen. Zijn advies aan bedrijven en overheden wanneer het gaat om duurzaamheid: “Wees helder in je doelstellingen en eerlijk in je verantwoording.”

De andere spreker was Bas Nanninga, senior beleidsadviseur circulaire energie bij het hoogheemraadschap van Delfland. Dagvoorzitters waren Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout. Het volgende online event van Stichting Nederland CO2 Neutraal is op donderdag 3 juni 2021.

Aanmelden voor het volgende event van Nederland CO2 Neutraal kan via: www.nlco2neutraal.nl/event.