Vanaf nu helpt Greendish om het voedselaanbod van de Jaarbeurs te verduurzamen. Dit betekent dat zij op basis van metingen en data inzichtelijk maken en adviseren welke stappen Jaarbeurs kan zetten naar een duurzamer en gezonder aanbod. Naast het optimaliseren van inkoop en menu, wordt er gemeten hoeveel voedsel wordt weggegooid om efficiëntere keuzes te maken en voedselverspilling tegen te gaan. Ook doorlopen de keukenteams van Jaarbeurs de Greendish Academy en worden zij begeleid in het aanpassen van het horeca assortiment tijdens grote beurzen en events. De Jaarbeurs wil eind van dit decennium de meest duurzame congres- en evenementenlocatie van Europa zijn.

Greendish is op 1 april 2021 verhuisd naar de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), gevestigd op de zesde verdieping van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs. Tussen andere innovatieve en creatieve scale-ups, voelt Greendish zich als een vis in het water.

Directeur en oprichter Joris Heijnen van Greendish vertelt: “Bij de Jaarbeurs komen ruim 2,3 miljoen bezoekers per jaar. Dat zijn heel veel eetmomenten waar we gezamenlijk impact kunnen maken. We zijn dan ook trots om samen met Jaarbeurs onze missie te versnellen door gezonde en duurzame voeding voor alle bezoekers en medewerkers beschikbaar te maken.

Ook Chief Sustainability Officer van de Jaarbeurs, Marloes van den Berg, is trots op het nieuwe partnership: “Deze samenwerking ligt volledig in lijn met onze strategie: De meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa worden. Samen met onze partners zoeken we binnen elk bedrijfsonderdeel naar de meest slimme en duurzame oplossingen. Voor onze horeca ambitie past Greendish hier uitstekend bij. Nu kunnen onze bezoekers, organisatoren en collega’s hier ook smakelijk van meegenieten.