CTS, IT-dienstverlener en grootste dedicated Google Cloud Partner in Europa, is gecertificeerd als B Corporation. Het bedrijf voegt zich daarmee bij een groeiende groep ondernemingen, die zowel ‘purpose’ als ‘profit’ nastreven. CTS is gecertificeerd door B Lab, de non-profitorganisatie achter de B Corp-beweging. De certificering vormt het bewijs dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en een juiste omgang met het milieu bij de organisatie hoog in het vaandel staat.

Purpose boven profit

De B Corp-certificering heeft betrekking op alle bedrijfsactiviteiten en richt zich op vijf belangrijke impactgebieden: governance, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Bedrijven moeten een benchmarkscore van boven de tachtig punten behalen en hun inspanningen op MVO- en milieugebied kunnen aantonen om gecertificeerd te worden. Daarbij wordt onder andere gekeken naar hun beleid ten aanzien van energie- en waterverbruik, arbeidsvergoedingen, diversiteit en zakelijke transparantie. Om de certificering te voltooien moeten bedrijven hun toewijding aan purpose boven profit opnemen in hun bedrijfsstatuten.

CTS behaalde een score van 85,2. Daarmee treden zij toe tot een gemeenschap van ruim zesduizend wereldwijde B Corporation gecertificeerde bedrijven. De B Corp-gemeenschap in de Benelux bestaat uit ruim 250 ondernemingen, waaronder bekende merken als Tony’s Chocolonely, Dopper, Auping en WeTransfer.

“Duurzaamheid staat centraal binnen onze missie en bedrijfswaarden”, zegt Chris Bunch, de managing director van CTS. “Het vormt de rode draad van allerlei activiteiten die we ontplooien op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, persoonlijke ontwikkeling, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit en natuurlijk het milieu. We bouwen aan een onderneming waar we trots op kunnen zijn. Onze kersverse B Corporation-certificering onderstreept deze kwaliteiten.”

Charlotte Batters, head of People bij CTS: “We zijn ontzettend blij met het behalen van de certificering en deze zal vanaf nu een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van CTS zijn. We willen bouwen aan een organisatie waar onze werknemers trots op kunnen zijn. Deze certificering geeft ons een perfect kader om trouw te blijven aan onze missie en groeidoelstellingen. B Corp is een fantastische gemeenschap met innovatieve ideeën voor bedrijven die zich verder willen ontwikkelen en verbeteren. We hopen onze benchmarkscore met elke hercertificering te verhogen en blijven kritisch naar onze aanpak kijken om echt het verschil te kunnen maken. Deze certificering benadrukt onze toewijding aan een gedegen arbeidsbeloning en een positieve bedrijfscultuur en het streven om deze op peil te houden en voortdurend te verbeteren.”