De Franse start-up AUUM heeft een compacte technologie ontwikkeld als innovatief en ecologisch alternatief voor kartonnen en plastic bekers. De oplossing reinigt, desinfecteert en droogt een glas in 10 seconden met slechts 2cl water en geen chemicaliën. Deze reinigingsoplossing kan in Nederland op jaarbasis een potentiele besparing opleveren van circa 3 miljard bekers. ISS Facility Services in Nederland wordt de eerste commerciële partner in Nederland die de AUUM-oplossing aanbiedt.

Milieuvriendelijke reinigingsoplossing

De door AUUM ontwikkelde gepatenteerde technologie gebruikt 76 keer minder water dan de vaatwasser en genereert 58 keer minder CO2 dan de kartonnen beker, waardoor totale desinfectie zonder chemicaliën wordt gegarandeerd. De handeling van hergebruik wordt hierdoor eenvoudig en voorkomt waste van karton of plastic. De oplossing wordt inmiddels al door 120 zakelijke klanten in Frankrijk gebruikt.

ISS lanceert partner in Nederland

De oplossing wordt momenteel getest door verschillende klanten van ISS Nederland die het concept snel willen inzetten bij haar klanten voor het verbod op kartonnen bekers in werking treedt. Vanaf 2024 moeten alle koffiebekertjes afwasbaar zijn of grotendeels worden gerecycled. Veel bedrijven oriënteren zich momenteel op alternatieven voor wegwerpbekers. Met AUUM is er nu een geschikte en milieuvriendelijke oplossing, die ook nog eens een betere smaakervaring oplevert dan koffieconsumptie in een wegwerpbeker.

Douwe Driehuis, Hoofd Innovatie & Werkplekmanagement ISS Nederland: “We zijn al een tijdje opzoek naar een oplossing om onze afvalstromen te reduceren. Een grote, en in het oog springende, afvalstroom op kantoren zijn de koffiebekers. Naast onze reusables oplossing voor to-go koffie en vooruitlopend op de veranderende wetgeving  hebben we de AUUM-S-oplossing geïdentificeerd als de perfecte oplossing als duurzaam alternatief voor koffiebekers. Na het succes van het concept op de Franse markt, wilden we zo snel mogelijk een partnerschap aangaan met het bedrijf AUUM om deze oplossing aan te kunnen bieden aan onze klanten. We zijn bijzonder enthousiast en verheugd om deze samenwerking met de AUUM-teams voort te zetten.”

Adrien Leblanc, Chief Expansion Officer & Founding Partner bij AUUM: “Sinds de oprichting van AUUM 3 jaar geleden zijn we ervan overtuigd dat de wereld van morgen die van 0 afval zal zijn. Door middel van onmiddellijke, ecologische, eenvoudige en toegankelijke reiniging, wilden we de handeling van hergebruik net zo eenvoudig maken als de handeling van weggooien. Na een snelle inzet op Frankrijk willen we nu onze internationale expansie versnellen met de opening van Nederland, een veelbelovende markt met een sterk ecologisch bewustzijn. We zijn zeer vereerd dat ISS AUUM als 1e partner heeft geselecteerd om hen te ondersteunen bij deze transitie naar herbruikbaar op de Nederlandse markt. We kijken ernaar uit om samen te werken!”