JUSTTM is het resultaat van de sociale verdieping van ‘Mission Zero’- InterfaceFLOR’s missie om in 2020 geen negatieve impact meer te hebben op het milieu. “Door JUSTTM te kiezen, kiezen klanten voor een prachtige natuurlijke vloerbedekking en ondersteunen zij de economie op het platteland van India”. vertelt Karin Laljani, Senior Vice President van InterfaceFLOR.

Samenwerking Fair Trade organisatie
JUSTTM wordt gedeeltelijk gemaakt in India waar InterfaceFLOR nauw samenwerkt met de Industree Crafts Foundation (ICF). Deze Fair Trade organisatie werd opgericht om de Indiase handnijverheid te ontwikkelen, te stimuleren en te promoten. De organisatie vormt de schakel tussen mensen in kleine dorpen en klanten over de hele wereld. De stichting wil de lokale bevolking helpen om inkomsten, vaardigheden en materialen te creëren die ze nodig hebben om financieel onafhankelijk te zijn.

Van kokosvezel tot tegeltapijt
JUSTTM bestaat uit geweven materialen zoals riviergras, schors van bananenbomen en katoen. Om het product extra stevigheid te bieden, is de rug van JUSTTM gemaakt van natuurlijk kokosvezel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een apart R&D proces met een lokale fabrikant. De geweven materialen worden op zijn plaats gehouden door een houten frame. Omdat India nog niet beschikt over gecertificeerd hout (FSC), wordt het frame handgemaakt door een klein timmer bedrijf in Groot- Brittannië.

Design en kwaliteit
JUSTTM is ontwikkeld door het designteam van InterfaceFLOR en ontwerper Niels Peter Flint, EXDL. InterfaceFLOR laat hiermee zien dat sociaal verantwoord ondernemen hand in hand kan gaan met het maken van unieke design producten waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. JUSTTM bestaat uit 12 verschillende modellen en verkrijgbaar in 2 maten van 50cm bij 50cm en 50cm bij 100cm. Meer informatie over de verkoop van JustTM is te vinden op www.interfaceflor.eu