Vanaf oktober dragen al de sambals en chilisauzen van Inproba het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk én worden deze verpakt in 100% gerecyclede PET flessen. Een enorme stap in verdere verduurzaming van Inproba’s grondstoffen en verpakkingen.

100% van de gebruikte chilipepers wordt vanaf nu ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving. Het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk, oftewel het beeldmerk met de ‘kikker’ staat hiervoor symbool. De kikker is ook terug te vinden op de verpakkingen.

Door het Rainforest Alliance Certified keurmerk op de verpakking ziet de consument direct dat de gebruikte chilipepers duurzamer geproduceerd zijn en voldoen aan strenge richtlijnen. De consument draagt dus direct bij aan natuurbehoud en betere leefomstandigheden van de chilipeperboeren. Ook heeft Inproba een QR code op haar verpakkingen geplaatst. Deze verwijst naar een Rainforest Alliance webpagina en een filmpje waarin de consument meegenomen wordt naar de chilipeperleverancier in Thailand en laten zien wat de Rainforest Alliance certificering allemaal inhoudt.

De retailer heeft met deze producten een duurzamer product op het schap staan en draagt zo ook een steentje bij aan het behoud van onze planeet voor de toekomstige generaties.

Niet alleen de grondstof voor onze sambals en chilisauzen is duurzamer geworden, maar ook de verpakking. Per 1 oktober stapt Inproba namelijk ook over naar 100% gerecyclede PET verpakkingen (r-PET). Dit geldt overigens niet alleen voor de sambals en chilisauzen, maar voor álle PET verpakkingen die Inproba gebruikt; Een hele mooie stap op duurzaamheidsgebied!

Het Rainforest Alliance keurmerk is een topkeurmerk en het meest veelomvattende keurmerk voor producten uit gebieden met een kwetsbare natuur, waarbij zowel natuurbehoud als betere leefomstandigheden zijn inbegrepen, dus met respect voor mens, plant, dier en hun omgeving.