IMCD, een toonaangevende distributeur van speciale voedingsingrediënten en aroma’s, lanceert een nieuwe Vlees, Vis en Plantaardige Pilot Plant in Mechelen als onderdeel van de uitbreiding van haar EMEA Centre of Excellence.

“Deze faciliteit versterkt de strategie van het bedrijf om te investeren in infrastructuur die het mogelijk maakt om samen te werken met producenten van voedingsmiddelen en dranken om samen formuleringen te ontwikkelen die voldoen aan hun behoeften en de belangrijkste trends in de markt”, aldus Marc van Gerwen, IMCD Food & Nutrition Business Group Director. “Met deze investering consolideert IMCD zijn positie als een betrouwbare en proactieve partner die wereldwijde kennis en lokale expertise biedt via zijn faciliteiten en zeer bekwame team van experts”, voegde Van Gerwen eraan toe.

Met de expressieve groei van de vraag naar plantaardige producten, vooral in Europa – een regio die volgens Innova Market Insights wereldwijd tot de grootste markten voor vleesalternatieven behoort, staat IMCD te popelen om samen met haar partners nieuwe voedingsmogelijkheden te verkennen en het menu van de toekomst te inspireren, voor een gezondere en duurzamere toekomst.

Over de nieuwe proeffabriek: Vlees, Vis & Plantaardig

De nieuwe faciliteit, die is uitgerust met door de industrie gerefereerde verwerkings- en analysemogelijkheden, zal klanten van dienst zijn bij het co-creëren van toepassingen rond gehakt vlees, geëmulgeerd vlees en plantaardige analogen. Voor vlees-, vis- en zeevruchtanalogen zal een toegewijd team van voedingsdeskundigen advies geven over het gebruik van maskerende smaken, eiwitten, vezels en het nabootsen van een lange vezelige textuur, om zo vleesanalogen te creëren die de zintuigen van de consument zullen prikkelen.

“De nieuwe proeffabriek zal onze klanten helpen om hun productontwikkelingsproces voor vlees, vis (inclusief zeevruchten) en hartige plantaardige alternatieven te versnellen. Het biedt klanten ook de mogelijkheid om toepassingsproeven uit te voeren in een omgeving die vergelijkbaar is met hun eigen activiteiten”, aldus Michel Faes, Global Technical Director bij IMCD Food & Nutrition. “Onze voedingsdeskundigen staan klaar om onze klanten op de hoogte te houden van de belangrijkste markttrends en hen inzichten en ondersteuning te bieden bij al hun formuleringsuitdagingen rond plantaardige alternatieven, betere voeding en duurzaamheid”, voegde Faes eraan toe.

IMCD Food & Nutrition heeft nu 24 laboratoria, waarvan drie Centres of Excellence en vijf marktspecifieke Pilot Plants op belangrijke locaties over de hele wereld, met een lokaal toegewijd team dat klaar staat om klanten te ondersteunen bij hun lokale behoeften.